waarom hoort men tegenwoordig zo weinig van blindedarmontsteking?

Vroeger hoorde ik regelmatig dat iemand naar het zieken huis moest om geopereert te worden aan zijn blinde darm,maar tegenwoordig hoor je daar bijna niets meer van . Is dit suggestie of is dit waarheid? en wanneeer er minder blindedarmoperaties worden uitgevoerd,zijn hier dan pillen voor om deze ontsteking tegen te gaan

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De diagnose "blindedarmontsteking" is soms eenvoudig, maar niet zelden ook zeer lastig te stellen. De diagnose-mogelijkheden zijn de afgelopen jaren heel wat verbetert. Zo kan men tegenwoordig met behulp van echoscopie de diagnose van "blindedarmonsteking" bevestigen. Bij twijfel gaat men in de regel alsnog over tot verwijdering van de appendix, omdat het veel erger is een ontstoken appendix niet te opereren (met risico op perforatie, gevolgd door een levensgevaarlijke buikvliesontsteking, en abcesvorming) dan een gezonde appendix er (achteraf) onnodig uit te halen. Zelfs met onze huidige geavanceerde diagnose-mogelijkheden blijkt ongeveer de helft van de verwijderde appendices achteraf niet ontstoken. Vroeger echter, toen deze technieken nog niet voorhanden waren, was dit percentage van 'onnodige' operaties veel groter. Dit is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de afname in het aantal blindedarmoperaties. Toegevoegd na 3 minuten: Een andere factor is: De operatie kan beter, sneller en met veel minder (praktisch geen) risico worden uitgevoerd dan vroeger. Minder mensen zullen het dus te horen krijgen omdat het toch niet gevaarlijk of langdurig is.

Hihi dit is toeval dat ik deze vraag tegenkom hier Mijn pa is gisterenochtend opgenomen met verschijnselen van een blindedarmontsteking. Het ene onderzoek wijst uit dat het wel een blindedarmontsteking is, en de Ct-scan en Echo wijzen weer uit van niet. De arts zei: Als ik je blinde darm verwijder en hij is niet ontstoken ben ik een sukkel volgens mijn collega's , maar als ik je naar huis stuur en je komt over een dag of 2,3 weer terug met de buikpijn rechtsonder ben ik ook een sukkel... Zojuist is er weer bloed afgenomen bij hem, en blijft het afwachten. Hij heeft al een nachtje mogen doorbrengen in het ziekenhuis. De verpleegster vertelde gister dat een blinde darmontsteking ook kan afnemen en dat je daar meerdere ontstekingen kan krijgen, als ze de blindedarm daadwerkelijk een keer echt verwijderen, dan zien ze zelfs litekenweefsel zitten op de blindedarm. Mijn vader heeft al wel minder pijn als gisteren, maar het is en blijft allemaal maar raar en vaag zo!

Bij mij is hij 13 maanden geleden na gesprongen te zijn verwijderd. 7 dagen in ziekenhuis gelegen, 14 dagen thuis.. Daarvoor had ik last van een slepende blindedarm.. ook geen pretje!!

Omdat de ingreep veel kleiner is dan vroeger. Je bent na een dag al weer thuis met 2 of 3 kleine gaatjes.

een paar jaar geleden ben ik opgenomen geweest voor een blinde darm operatie waar de chirurg na afloop heeft gezegd dat ik niet een dag langer had moeten wachten met naar het ziekenhuis te gaan,want danwas het niet goed geweest . anderhalve week in het ziekenhuis met een open wond waar viezigheid uitkwam . maar inderdaad valt het wel op dat je er tegenwoordig minder over hoort en volgens mij weten ze nog steeds niet waar de blindedarm voor dient.

ik denk omdat de meeste mensen 'm al kwijt zijn?

De reden is dat men vroeger de blindedarm bij een ontsteking direct verwijderde met het idee dat deze geen functie had. Tegenwoordig opereert men alleen als er een echte noodzaak is. Vaak zie je dat de ontsteking ingekapseld wordt en de klachten vanzelf verdwijnen. Ik heb zelf 3 jaar geleden voor deze ontsteking in het ziekenhuis gelegen (een week) en ben niet geopereerd. De klachten zijn sindsdien volledig verdwenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100