Wat zijn de klachten van zwaarlijvigheid?

voor school

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hart- en vaatziektes Diabetes Gewrichtsklachten Huid- en haarproblemen Psychische klachten (door eenzijdig voedsel) Leverproblemen Nierproblemen Kortademigheid enz. enz.

Vaak gaat zwaarlijvigheid gepaard met moeilijk ademen en knie-klachten. En ongetwijfeld meer..

Als je op ""overgewicht"" googlet op internet vind je van alles -overbelasting bewegingsapparaat -sneller kans maken op suikerziekte en zo nog een heleboel dingen die je kunt opzoeken. Vooral als het voor school is, kan je het beter zelf opzoeken. Dat onthoudt ook beter.

Twee keer betalen voor het vliegtuig. Niemand kan naast je zitten in de bus. Stevige fiets nodig.

Dat hangt er van af hoeveel overgewicht iemand heeft. Dat hangt er van af hoe de lichamelijke conditie verder is. Dat hangt er van af hoeveel iemand aan sport doet. Dat hangt er van af hoe gezond iemand verder leeft. Dat hangt er van af hoe iemands geestelijke gezondheid er aan toe is. Ik ken genoeg dikke mensen die daar helemaal geen last van hebben. Die hebben een drukke baan, gaan op sportieve vakanties. En die genieten gewoon van het leven. Ook zelf heb ik geen klachten. Mijn te hoge bloeddruk is er al vanaf toen ik nog slank was. Maar goed, ik geef je wat meer om te lezen, hier zijn 5 suggesties, maar er is nog veel meer.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...
http://www.dietenlijst.nl/overgewicht/kind...
http://www.gezonderafvallen.nl/page/828/ov...
http://www.novarum.nl/?page=560

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100