Kan ik als laatbloeier nog groeien?

Dag iedereen

Het is algemeen geweten dat je stopt groeien ongeveer op je 21ste. Maar ik weet niet of dit ook ook toegepast kan worden op mij. Want ik ben namelijk nogal een laatbloeier.

Ik ben bijna 22 (nog 4 maanden) en zie er nog 18-19 jaar uit. Ook heb ik geen echte zware stem zoals mijn vader maar eerder meer licht. (erg irritant want aan de telefoon noemen ze me 'mevrouw'.)

Dus het komt erop neer dat ik fysiek (en mentaal) minimum 2 jaar achterop sta in vergelijking met leeftijdsgenoten.
Maar kan ik nog langer worden? (mijn vader is een stuk langer dan mij)
Zelf meet ik 175 cm. (21 jaar)

Is het dan ook zinvol om groeihormonen te kopen bij de drogist (bv. Kruidvat), mocht het antwoord negatief zijn?

Bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan tot je 27/28e nog doorgroeien, maar de kans dat je 1.90 wordt is echter heel klein. Overigens is 1.75m is een normale lengte en valt net onder het gemiddelde van de gemiddelde Nederlandse man (binnen de eerste standaardafwijking uit mijn hoofd). Groeihormonen bestaan wel, maar die kan je niet los kopen bij de drogist, enkel op recept. Overigens hebben die nogal een effect op je lichaam en verkeer gebruik van hormonen is levensgevaarlijk, zeker met groeihormonen (en vrij enge bijwerkingen). Mocht je denken dat het wel kan helpen, ga dan langs je huisarts, die kan je verder doorverwijzen naar een specialist mocht dat nodig zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100