wat helpt tegen buikpijn of diaree ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Buikpijn tablet of gaan slapen

water met een zoutoplossing. erg ranzig maar het helpt.

Droog beschuit, of kanelly's en zwarte bessensap uit die kleine flesjes van Hero. Daarnaast veel drinken en als je teveel vocht verliest, ORS oplossing tot je nemen. Die kun je kopen of zelf maken.

Imodium tegen de diaree, citroen uitpersen en in een glas heet water tegen de buikpijn.

norrit helpt tegen diarree en een grote boodschap doen tegen buikpijn maar daar zul je gezien je vraag geen moeite mee hebben ik denk dat je buikpijn afkomt van je diarree omdat je darmen overhoop liggen probeer zoveel mogelijk te drinken en eet gewoon lekker een banaantje beterschap

controleer bij buikpijn of je broek niet te strak zit. Even je broek wat losser doen doet vaak wonderen. Tegen diaree wil het eten van bananen nog wel eens helpen.

Specifieke behandeling is bij infectieuze diarree door bacteriën en virussen zelden mogelijk. Uitdroging voorkomen en genezing afwachten is het belangrijkste. Bij diarree worden water en andere dranken niet goed door de darm opgenomen. Een ORS-preparaat kan dan helpen. Dit is een oplossing van suiker en zout in de juiste verhouding. Deze combinatie maakt opname van vocht wat gemakkelijker. Hierdoor wordt uitdroging voorkomen, wat bij de meeste vormen van diarree die vanzelf overgaan het grootste gevaar is. Treedt uitdroging in gevaarlijke mate op dan zal de patiënt in principe worden opgenomen om intraveneus vloeistof toegediend te krijgen om uitdroging en sterke verstoring van het elektrolietenevenwicht tegen te gaan terwijl hij zelf de infectie overwint. Er bestaan ook middelen om de darmbewegingen te remmen, zoals loperamide en codeïne, maar dat is uitsluitend symptoombestrijding en mag bij koorts en bij bloed in de ontlasting niet worden gebruikt. Bij bacteriële infecties is het meestal ook niet zinvol om antibiotica te geven, al bestaan hierop wel uitzonderingen. Bij parasieten als verwekkers is behandeling met antiparasitaire middelen juist weer wel zinvol. Om de oorzaak van besmettelijke diarree op te sporen is meestal een faecesonderzoek nodig; de resultaten van een kweek zullen echter vaak pas binnenkomen als de patiënt al vanzelf beter is geworden. Voor andere vormen van diarree, zoals bij de ziekte van Crohn, bestaan wel specifieke behandelingen. Lees voor meer informatie onderstaande site: http://nl.wikipedia.org/wiki/Diarree

Tegen diarree heb je hierboven al genoeg gelezen. Wat mij meestal helpt als ik buikpijn heb is het langzaam een pepermuntje opzuigen.

Even een dag niets, tot weinig eten en alleen water drinken. Let wel op dat wat je wel eet, licht verteerbaar is. Beetje rijst, beschuitje, gekookte aardappel enz. Als je na een dag nog last hebt, kan het een infectie zijn en dan zul je naar de dokter moeten.

meeste middeltjes zijn zo vies dat je er accuut nogmeer buikpijn van krijgt Echter wat bij ons ALTIJD helpt is cola met suiker.Ik heb dit bij de huisarts nagevraagd en deze bevestigde dat dit een uitstekend middel tegen diarree is.

Voor buikpijn warme melk. En voor diaree perzik of een perzik sap...

Rasp een appel en vermeng dit met kaneel, door het raspen komt er een bepaald stofje vrij en in combinatie met de kaneel stopt dit de diarree... Bij mij werkt dit heel goed! Beterschap!

Wat bij mij heel goed helpt zijn probiotica capsules. Bij diaree hoef ik maar 2 capsules te nemen met een paar uur tijd tussen de capsules. En dan ben ik er weer van af. Toen ik dit nog niet wist had ik redelijke ervaringen met beschuit met geraspte appel, en dronk ik een groot glas cola met kleine slokjes verspreid over de hele dag. Volgende dag geen diaree meer.

Appels en appelsap.

rijst eten of nog beter, rijstenwater drinken helpt heel goed.

Bronnen:
Eigen ervaring

Venkelthee werkt kalmerend, kamillethee is ook goed. Voel je je flauw, maak dan een lichte groentenbouillon eet een banaan, rijst (zie bovenstaand antwoord) of havermoutpap (beter met water gemaakt dan melk).

Tegen diaree heb je al vele oplossingen gekregen.Maar je kan immodium kopen werkt heel erg snel. Blijf vooral drinken en duurt diarree te lang moet je naar de huisarts gaan. Als je buikpijn hebt kunnen je darmen verkeerd liggen. Wat erg vaak kan helpen is rond draaiende bewegingen te maken beginnen met je vingertoppen. Bij je navel beginnen en steeds een iets grotere cirkel draaien tot de zijkant en weer heel rustig terug draaien, zo gaan je darmen weer bewegen.

Ja, middeltjes genoeg. Ik zou zeggen: Het hangt er maar helemaal van af wat de oorzaak is. Soms namelijk, werkt niks.........

Beste, Voor buik en maagkrampen bestaat er Buscopan Voor diarree kan je Imodium (instant) nemen, maar niet teveel max (2 per keer in een half glas water) Zie ook de andere tips tegen diarree op GV -Forum ! Mvg, Karel8158

Rooibosthee (original) Als je rooibosthee drinkt, gaan de krampen in je buik weg en stopt diarree

beschuit en thee verder veel slapen

Diaree: Cola Banaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100