Wat helpt het beste tegen de jeuk van een muggenbult?

De zomer begint er weer aan te komen en dat betekent dat er ook weer muggen aankomen. Wat is het beste om met/op een muggenbult te doen tegen de jeuk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je wordt op den duur resistent tegen de muggensteken (dan jeuken ze minder). Als je gestoken wordt en je hebt er last van: niet krabben, maar met je nagen een kruisje/sterretje erin drukken, zodat het jeukende gif door je bloed kan worden opgenomen. De bovenstaande klamboe kan natuurlijk een hoop leed al voorkomen.

Bronnen:
Uitzending van Ronflonflon, waarin een...

Ha, die Lino; Een oud paardenmiddel is azijn erop wrijven. Of het ook helpt weet ik niet.

Azeron/azijn/urine take your pick ;-)

Ik gebruik altijd Nestosyl, ook toepasbaar bij kwallenbeten en huidaandoeningen. Werkt geheid.

De wilde plant weegbree, te vinden in vrijwel elke berm, heeft vrij grote bladeren, die je kan uitsmeren op de muggenbult, helpt ook bij wespensteken.

Nestosyl. Dit is zalf in een tube en te koop bij de drogist. Een klein beetje op de beet en de juik vermindert of verdwijnt.

Je kan ook vitamine B slikken. Dan voorkom je muggenbulten.

Ik heb een soort dingetje waarmee je een klein elektrisch schokje kan veroorzaken. Als je dat op een muggenbult doet gaat de jeuk ook weg.

azijn

Jezelf voor je kop slaan en je zal merken dat de jeuk weg is. Het probleem nu is weer dat je hoofdpijn hebt, maar dat is weer een andere vraag. :)

weegbree of een kruisje met je nagel er in zetten helpt

misschien herinner je van vroeger dat je moeder er altijd prrrikweg op deed? maar azijn helpt ook of er met je nagel een kruisje in drukken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100