Wat te doen tegen een dichte oor?

Ik ben zojuist met mijn nagel in mijn oor zitten pulken omdat het zeer erg jeukte (ik weet dat ik dat niet moest doen) . Nu zit het al een tijdje dicht, en ik vind het zeer irritant. Aan mijn oorlel trekken (wat normaal helpt) helpt nu ook niet..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als dit gekomen is direct na het krabben, dan heeft u waarschijnlijk last van een cerumenprop, oftewel een prop oorsmeer dat het oor afsluit. Klaren door persen of gapen helpt dan niet aangezien het probleem niet in het midden oor zit, maar in het buitenoor. Druppel er een keer of drie per dag een paar druppels olie in (slaolie, olijfolie, maakt niet zoveel uit) . Soms is dat voldoende om de prop zodanig te verwerken dat hij van Elf weer open gaat. Als dat niet gebeurt zal je huisarts (of diens assistente)je oor moeten uitspuiten. Dat gaat ook een stuk makkelijker als je al gedruppeld hebt met olie.

Gapen werkt bij mij altijd goed, in ieder geval die beweging maken en dan ga je vanzelf gapen :)

Wat ik altijd doe is mijn neus en mond dichthouden en blazen zodat er druk op mijn oren komt van binnenuit.

waarschijnlijk zit je oor dicht met oorsmeer, dompel een wattenstokje in sla-olie, doe hem voorzichtig in je oor, een paar keer bewegen. Sla-olie uurtje laten inwerken, dan met schoon wattenstokje schoon maken. Anders met water laten uitspuiten bij je huisarts?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100