Is convergentiespasme zeldzaam?

convergentiespasme is kramp in de oogspieren. Het schijnt vaak voor te komen bij volwassenen, maar voor zover bekend ben ikzelf de enige die het heeft. Bij mij is het niet meer te genezen.
Convergentiespasme veroorzaakt dubbel en scheelzien, duizeligheid, vermoeidheid en brandewrigheid, allemaal in de ogen. Ook het evenwichtsorgaan raakt daarbij uit balans en het gehoor ook. Dit alles heb ik constant en de hele tijd.
Om te weten of jij het ook hebt, hoef je alleen maar naar boven en naar beneden te kijken met je ogen en je hoofd stil houden. Als het beeld uit elkaar gaat, of naar de neus toe, zit je in de eerste fase. Ga dan direct naar de oogarts en de orthoptist.

Toegevoegd na 1 dag:
convergentiespasme komt alleen voor bij volwassenen en is zeer zeldzaam. Het is een aandoening van de oogspieren zelf. Kinderen hebben gewoon scheelzien, volwassenen hebben alles wat hierboven is beschreven.
In het begin stadium (hierboven beschreven) is genezing nog mogelijk. Zodra je evenwichtsorgaan helemaal uit balans raakt, zit je in een te ver gevorderd stadium en dan is er helaas niets meer aan te doen. En dat heb ik dus.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja is heel zeldzaam... Gelukkig maar, en jammer dat je dit moet ondergaan... Ik hoop dat het weer snel tot genezing komt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100