Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

gewichtstoename door prednison, wat kan je daar het beste tegen doen?

wat kan je het beste doen om extreem gewichtstoename van prednison tegen te gaan... want ondanks dat er goed op het eten word gelet, kom er wel gewicht bij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij gebruik van Prednison houd je ook wat meer vocht vast (zou niet meer dan pakweg 2 kilo mogen schelen), en de vetverdeling wordt anders (zodat je vaak een bol hoofd ziet bij mensen die lange tijd Prednison gebruiken). Normale eters gaan van dit middel vaak meer eten, en komen daardoor aan. Dat kun je weer kwijtraken door na een kuur extra op je gewicht te letten. Als die gewichtstoename echt extreem is zoals je zegt, zou ik eens overleggen met de arts die de Prednison voorgeschreven heeft.

moeilijk, want je hongergevoel neemt toe door de prednison. ook legt het je weerstand plat, dus goed en gezond blijven eten is uiterst belangrijk. meer doen dan daar op letten kan je niet. het was overigens wel mijn ervaring dat je de extra kilo's na het afbouwen van de prednison weer snel kwijt bent. hopelijk vergaat het jou ook zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100