oplossing voor stinkende steunzolen?

Ik heb zwarte orthopedische steunzooltjes van kunststof met een zacht stoffen bovenlaag. Ze ruiken erg onfris. Ik mag ze vochtig afnemen, maar dat helpt niet. Ik spray ze met een natuurlijke luchtverfrisser maar helpt ook niet. Ik schaam mij voor de lucht die ik verspreid. Graag hulp.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt de steunzolen in een plastic zakje verpakken en vierentwintig uur in de diepvriezer bewaren. De bacteriën die de geur veroorzaken gaan dan dood en daardoor verdwijnt de geur. Kunststof inlays kunt u reinigen met een zacht wasmiddel. (niet op verwarming laten drogen). Wrijf de inlays regelmatig in met talk poeder dit heeft de volgende voordelen. 1. neemt vocht op 2. makkelijker instappen 3. voorkomt krakend geluid 4. géén wrijving t.o.v. kous-huid-steunzool.

Bronnen:
http://www.omsvermolen.nl/steunzolen-en-sc...

Zilverwater!! In de jaren 1990- 2000 zien we weer een herontdekking van de mogelijkheden van zilver verwerkt in textiel en schoenen als bacteriedoder en geurbestrijder. In 2005 wordt zilver ook gebruikt als vezel in ondergoed van het Engelse leger in Irak ter voorkoming van bacteriële infecties. Momenteel zien we in steeds meer producten, van wasmachines tot en met deodorants, zilvertoepassingen terugkomen. Lees de link.

De vriezer wil wel eens helpen ja. Ik zou ze blijven afnemen met een vochtig doekje en eventueel een ph neutrale zeep. En zou uitsluitend gebruik maken van katoenen sokken en natuurlijk goed je voeten wassen elke dag. Sommige mensen doen ook een korte sokje (voor in ballarina schoenen) over de steunzool.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100