Pink en wijsvinger staan omhoog als hand ontspannen is. Moet ik hierom zorgen maken?

In december is tijdens een vechtpartijtje mijn hand omgedraaid, gevolg: spier in mijn pols gescheurd. Na weken rust ging mij opvallen dat mijn pink omhoog stond als ik mijn hand ontspannen hield. Laatst glee ik uit met de fiets, en toen stond mijn wijsvinger omhoog. Ze beginnen steeds meer pijn te doen. Het irriteert me redelijk aangezien ik bijna geen kracht met die vingers kan uitvoeren (opdrukken gaat bijvoorbeeld niet, typen met 10 vingers ook). Trainer maakte zich zorgen, zij denkt dat het niet goed is. Zelf heb ik geen idee, zouden jullie een idee hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

De mogelijke oorzaken ervan is dat de spieren die via de handrug (de extensoren) de vingers strekken te gespannen staan, of de spieren die via de handpalm de vingers plooien (de flexoren) niet opspannen. Dit kan verscheidene oorzaken hebben (gescheurde pees, problemen met de zenuw) en dus dient een arts te oordelen over hoe het behandelt dient te worden.

Ja. Maak je zorgen, ga naar je huisarts. Dit moet je niet langer laten duren. Je hebt snel handysiotherapie nodig na een goede diagnose. Je moet nog een heel leven met die hand verder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100