wat is beter zware of lichte shag?

Ik wil graag weten wat beter is en wat het lekkerste shag is en het goedkoopste.
Want ik ga shag halen alleen zit steeds te denken wat is lekker goedkoop en wat is beter licht of zware shag

Weet jij het antwoord?

/2500

Lichte shag is minder slecht. Welke lekkerder is is een smaakkwestie, valt niet over te twisten. En er zijn meerder goedkope merken, informeer eens bij de supermarkt of sigarenboer. Overigens is het het verstandigst om niet te beginnen met roken! Dat is het beste ;-)

Zware shag is juist minder ongezond. Bij de lichtere shags wordt er meer troep toegevoegd die de smaak wat minder scherp maakt (zoals teer). De lekkerste vond ik altijd Tembaco 3/4 (Javaanse Jongens) maar dat is een dure shag. Als je goedkoop, gezonder en toch lekker wilt roken moet je elektrisch gaan roken. Dat kost niet meer dan een tientje in de maand.

Zware of lichte shag maken niets uit qua beter of minder (on)gezond. Zware shag is het pure product, eventueel voorzien van een saus om een smaakje mee te geven. Bij lichtere shag zijn met behulp van sauzen een aantal smaken veranderd en met diverse chemicaliën een deel van het teer en de nicotine uit de plant gehaald. Deze stoffen laten echter ook hun sporen na in de tabak en krijg je als je rookt dus ook binnen. Daarmee is het roken van lichte/milde/halfzware shag net zo schadelijk als de zware/donkere/pittige variant. Verder is het een kwestie van smaak. Ieder merk shag heeft een iets andere verhouding van diverse soorten tabak waardoor de smaak anders is (tabak uit verschillende delen van de wereld hebben allemaal hun eigen smaak - net als bv koffie). Beste daarin is proberen. Goedkope hoeft niet minder te smaken dan duurdere of van mindere kwaliteit te zijn. Alleen zitten er waarschijnlijk meer goedkopere tabakken in.

Bronnen:
Ikzelf (paar jaar in de tabaksindustrie gewerkt)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100