hallo ik had een vraag over weegschaal op geikte weegschaal ben ik 20 lichter en mijn familieleden zijn rond 11 kilogram lichter .Hoe zou dat komen?

daarmee wil ik zeggen dat ik als laatst een paar keer digitale weegschalen hebt gekocht daar was ik 20 kilo meer ik ben redelijk zwaar voor mijn lengte en mijn familieleden zijn 11 kilogram zwaarder welke weegschaal klopt nou de ijzeren geijkte analoge weegschaal of de digitale?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een analoge weegschaal is vaak minder nauwkeurig dan een digitale. Je kan ook je weegschaal testen door er iets op te zetten waarvan je weet dat het een bepaald gewicht heeft (bijvoorbeeld een fles water of iets groter). Zo ben je zeker of het gewicht dat je weegschaal aangeeft klopt of niet.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/...

Alleen geijkte schalen geven het juiste gewicht. Die moeten dan op gezette tijden herijkt worden. Verder moet je je altijd op EEN schaal wegen en niet telkens op een andere. Die ene schaal geeft dan aan of je bent aangekomen of afgevallen en dat is het enige dat telt.

Een echte balansweegschaal is een stuk betrouwbaarder, zolang er niets is verbogen. Digitale systemen of veersystemen zijn afhankelijk van de hun goede calibratie en een lineair (of tenminste een voorspelbaar) verband tussen het indrukken van een veer enmjouw gewicht. Een balansweegschaal is van zichzelf al gecalibreerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100