Moet je bij het Atkins dieet je calorieën tellen?

Ik wil het Atkins dieet volgen en het schijnt zo te zijn dat je geen calorieën hoeft te tellen? is dit waar. Dan kan je toch zoveel khdraatarme dingen eten als je wil? is dit niet tegenstrijdig met het verliezen van gewicht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Om Atkins te volgen zal je het boek moeten lezen en het recepten boek gebruiken. Geen koolhydraten maar eiwitten, vetten en vezels.

Met het Atkinsdieet hoef je geen calorien te tellen. Het Atkins-dieet is het bekendste voorbeeld van een koolhydraat-arm dieet. Mensen die dit dieet volgen, eten veel vet en eiwit en weinig koolhydraten. Dus bijvoorbeeld brood, rijst en pasta zijn verboden. Het Atkins-dieet levert gewichtsverlies op, omdat de voeding in totaal minder calorieën bevat. Diabetes-patiënten en mensen met een gestoorde nierfunctie kunnen dit dieet beter niet volgen. Na verloop van tijd lijkt het Atkins-dieet ongunstig voor het cholesterolgehalte, waardoor het risico op hart- en vaatziekten groter wordt. Daarnaast levert het Atkins-dieet te weinig vitamines, mineralen en voedingsvezel. Dus je moet wel voedinssuplementen gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100