Ik wil een tattoo laten zetten (zie foto) Als je zwanger raakt groeit natuurlijk het een en het ander. Zou mijn tattoo dan ook uitrekken?

Foto: https://lh4.googleusercontent.com/_7-ROcYL2vEg/TaCl1AlnhtI/AAAAAAAAAu0/oQpQE8BdoXc/s640/tattoo.jpg

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je tattoo gaat natuurlijk mee rekken, want het zit in de huid. Wanneer alles weer in balans is zal je tattoo wel heel iets anders zijn omdat je huid is uitgerekt. Het ligt er ook aan waar je hem laat zetten. Op je buik heb je meer kans dat het vervormd dan b.v. op je kuit.

Dat ligt aan de plaats waar je je tattoo laat zetten. Als je hem op je buik laat zetten weet je zeker dat het later een uitgelubberd plaatje wordt. Laat je je tattoo plaatsen zoals op de foto, dan nog kan het zijn dat het vervormt omdat je in de loop der jaren -naarmate je ouder wordt -ook nog wel wat in omvang toe kan nemen ... :-)

Dat hangt voornamelijk af van de plek waar je je tattoo laat zetten. De huid van je buik en borsten kan flink uitrekken/groeien als je zwanger bent. Na je zwangerschap is vaak, vooral de huid op je buik, permanent wat slapper. Maar ook gewichtsschommelingen buiten de zwangerschap om kunnen dit effect op de huid hebben. Daarnaast zal 'de tijd' dit ook doen, oudere huis is slapper en minder elastisch dan jonge huid. De tattoo op het plaatsje is een stuk huid dat vaak wel redelijk intact blijft. Ik wil trouwens wel nog iets opmerken over de tekst van de tattoo. Ik weet natuurlijk niet of je exact die tekst ook wilt gaan gebruiken maar ik heb er de volgende gedachte bij: 'Love the life you live' betekent 'Houdt van het leven dat je leidt' Dat is een positieve uitspraak maar het heeft wel iets passiefs en machteloos over zich. Het zou inhouden dat je leven nu eenmaal is zoals het is en dat je dat moet aanvaarden en ervan moet (leren) houden. Ik vind zelf de volgende tekst positiever: 'Live the life you love', ofwel 'Leef het leven waar je van houdt'. Dat impliceert meer dat jij kan kiezen hoe je leven er ongeveer uitziet en dat je het op zo'n manier inricht dat je er zonder meer van je leven kan houden. Denk goed na over wat je laat tatoeëren, het moet zo goed als levenslang bij je passen, succes.

ja maar hij word daarna weer normaal

ja, waarschijnlijk wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100