hoelang mag ik niet douchen? zie uitleg

ik ben zondag hard in aanraking gekomen met de deurpost en heb toen hard mijn hoofd gestoten, het bloedde wel maar er kwam er niet spuitend uit, dus moest niet gehecht worden, heb het gelijk gekoeld met ijs en heb nu nog wel last van hoofdpijn en misselijkheid, maar dat is normaal als ik de ervaringen lees op internet, nu wil ik graag douchen maar ben bang dat ik die wond openmaak, of moet ik daar niet bang voor wezen omdat het 3 dagen geleden is gebeurt? , het resultaat van de botsing zie je op de bijgevoegde foto

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je mag gewoon douchen, spoelt de wond ook schoon

Op deze site zeggen ze dat je de komende 48 uur best niet kan douchen: http://nl.hartmann.info/douchen_vergroot_het_risico_op_infecties.php Na die 48 uur mag je wel douchen. Toegevoegd na 2 minuten: Op deze site zeggen ze dit: http://www.nursing.nl/Verpleegkundigen/Achtergrond/2013/12/Patient-met-acute-wond-mag-wel-douchen-1425546W/ "Dat klopt gewoon niet, je mag veel eerder douchen en daar is ook wetenschappelijk bewijs voor. Volgens de richtlijn acute wondzorg is kort douchen – minder dan 10 minuten – bij een primair gesloten wond toegestaan in de eerste lijn binnen 12 uur en na 24 uur in de tweede lijn. Het is belangrijk dat verpleegkundige dit weten, douchen geeft zo'n kwaliteit van leven voor een patiënt."

je kan gewoon douchen, als je er maar voor zorgt dat je niet direct water op de wondt spuit, en dat er geen zeep / shampoo in komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100