Welk rustgevend homeopathisch middel werkt (wel) goed?

Door een chronische ziekte heb ik soms last van onrustige periodes, vooral problemen met inslapen daar door.
De huisarts kan mij natuurlijk rustgevende medicatie geven, maar ik wil het eerst eens proberen op homeopathische basis omdat ik al genoeg "rotzooi" slik.

Ik heb momenteel valdispert extra nacht en valdispert stress moments geprobeerd. Beide werken niet helaas.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou een middel met passieflora kunnen proberen. Uiteraard is ook een glas warme melk een redelijk probaat middel. Stop in elk geval met kijken naar beeldschermen ( tv, tablet, smartphone etc) vanaf een uur of twee voor je slapen wilt, anders draait je brein nog steeds op topsnelheid. Draai rustige klassieke muziek. Lees een tam boekje al is het voor de 30e keer, vaak helpt dat ook. Ontspanningsoefeningen willen ook wel eens helpen. Hoe dan ook, als je moeilijk inslaapt is het niet simpel je hoofd op nul te zetten. Maar misschien dat deze simpele tips een beetje helpen!

Probeer eens dormeasan nachtrust hotdrink. Dat is een siroop waar je heet watwr aan toevoegt zodat je een warme drank krijgt. Het smaakt naar vlierbessen. Deze siroop bevat: Citroenmelisse, passiebloem en valeriaan die hebben een rustgevende en slaapopwekkende werking. Bovendien bevat het magnesium wat ook ontspannend werkt. Het is van a.vogel en verkrijgbaar bij de drogist. Het kost ongeveer 8 euro.

Dergelijke middelen helpen niet. Al neem je een halve emmer. Beter is om een uur per dag te wandelen. Dat es volhouden en na een week kijken wat het verschil is. Een simpele manier, maar het kan echt wonderen doen. En is veel goedkoper.

Cannabis kan een probaat middel tegen onrust en slapeloosheid zijn. Rook je zelf niet, dan kan je cannabis eventueel ook door een zogenaamde 'vaporizer' consumeren.

Bronnen:
http://azarius.nl/vaporizers/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Medicinale_cannabis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100