Wat als je lenzen binnenste buiten zijn?

Ik heb nu zachte lenzen sinds een paar dagen. Maar wat als je je lenzen binnenste buiten in je oog stopt? Zie je dan alles als zonder lenzen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als een lens binnenstebuiten tegen je oogbol zit geplakt, dan zit er spanning op omdat ie zich probeert terug te buigen naar z´n goeie vorm. Daardoor trekken de randen al een beetje los van je oogbol. Je ooglid wrijft daar over heen en voelt dat. Ook kan je lens dan makkelijk uit je oog vallen. Voordat je de lens tegen je oog drukt, balanceer je hem even op je vingertopje en kijk dan tegen de zijkant. Als de randjes dan licht naar buiten wijken, dan zit ie binnenstebuiten. Klap hem voorzichtig even om. Als je dan weer kijkt, vormt het randje een perfect boogje

Dan doet het erg zeer als je ze in je ogen doet. Dan zie je volgens mij wel normaal, maar het voelt niet prettig. Zelf eens gehad, en dan doe je snel weer uit.

Nee, je ziet op zic prima. Maar het voelt niet lekker als je lenzen binnenste buiten zitten. Als ze goed zitten, voel je als-het-goed-is niks. Als ze binnenste buiten zitten irriteren ze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100