Is het mogelijk om door middel van hypnose iemand van homo naar hetero te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee meneerbeer, daar kan ik duidelijk over zijn: Het is NIET mogelijk om iets wat in je genen zit, waar je mee geboren bent, om dat door hypnose of wat dan ook, te veranderen.

Nee, hypnose kan alleen dingen als herinneringen terugbrengen, contact maken met je onderbewuste. Het veranderen van wezenlijke eigenschappen van iemand kan niet. Het kan wellicht tijdelijk zo lijken, maar met hypnose kun je iemand niet echt veranderen. Hypnose als therapie werkt door het in contact komen met vroege en verdrongen herinneringen, niet meer dan dat.

Nee. Hypnose is niets meer of minder dan iemand die daar gevoelig voor is / dat wil / daar achter staat in een staat van hoge suggestibiliteit te brengen, waarin die bereid is mee te gaan met de hypnotiseur, maar nooit over bepaalde grenzen. Er zullen zeker mensen zijn die onder hypnose bereid zijn even te doen ALSOF ze homo of hetero zijn, maar definitief veranderen is echt onmogelijk. Evenmin als iemand bijvoorbeeld een moord laten plegen of andere criminele activiteiten waar hij niet achter staat. De herinneringen die onder hypnose 'naar boven komen' hebben een hoog gok-gehalte en zijn nog onbetrouwbaarder dan 'normale' herinneringen, die vaak al enorme fouten bevatten, en hypnose is dan ook een buitengewoon onbetrouwbare methode gebleken om betrouwbare informatie te achterhalen. Integendeel ; je krijgt er alleen maar ellende van.

Bronnen:
http://www.skepsis.nl/hypnose.html

Nee natuurlijk niet,en wat ik al helemaal niet begrijp? wie zou dat willen? Je ben zo als je ben.en daar is echt niets aan te veranderen. Nu zijn er wel bepaalde charlatans die beweren dat ze dat kunnen, maar echt niet hoor. Zo ben je geboren. en zo zul je blijven.

als ik dit zo lees, stel je eigenlijk de verkeerde vraag..... Hypnose kan je zoals hierboven eerder beantwoord helpen met het verwerken van problemen die dieper liggen of waarvan niet direct de oorsprong bekend is. iemand moet open staan voor hypnose en wanneer iemand ervoor kiest om homo te worden/zijn is dat een bewuste keuze die in je zit en waar je gelukkig bij bent. de vraag kan beter zijn: waarom wil je dat iemand met homogevoelens, weer hetero word?

Men zegt dat je onder hypnose niets kan doen wat je echt niet wilt. Dus zou je kunnen veronderstellen dat je eigenlijk geen homo bent (maar bi of hetero) als je door hypnose wél onverwacht belangstelling krijgt voor het andere geslacht... Maar dan was die belangstelling evengoed al latent aanwezig. Dat betekent dus net zo goed dat je van een hetero man of vrouw geen homo of lesbienne kan maken onder hypnose tenzij homoseksualiteit al latent aanwezig is. Dus er iets erbij breien waar geen wol is gaat zelfs onder hypnose niet.

Waarom zou je dat willen ? Je kunt beter accepteren dat het zo is, want het is wetenschappelijk bewezen dat het aangeboren is en in je genen zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100