Kan je een tampon de hele dag dragen?

Morgen heb ik een competitie dat de hele dag duurt (8.00-17.00). nu ben ik ongesteld en vroeg ik me af of ik gewoon de hele dag 1 tampon kan dragen? (van OB normal) het doet namelijk erg zeer om hem er uit te halen. En ik vroeg me nog af, want als ik ga rennen en dan na een tijdje voel ik ineens de tampon zitten, is die dan verschoven? en kan die er dan uithalen? Ik ben er nogal onzeker over...
Hopelijk kan iemand me helpen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je niet al te zwaar menstrueert, kun je soms best lang met één tampon doen. Je kunt een tampon namelijk het beste verwijderen als hij vol zit, omdat hij dan meegeeft. Het is echter beter, want hygiënischer en vaak ook comfortabeler, om als je vrij licht menstrueert een tampon met een kleiner absorptievermogen te gebruiken en hem vaker te verwisselen. Ook tijdens een competitiedag zul je af en toe naar de WC kunnen. Als jij weinig bloed verliest, kun je wel de hele dag met één grotere tampon doen, maar als jij last hebt van je tampon, lijkt me dat niet prettig. Zoals anderen zeggen: een tampon die goed zit, voel je niet. Als je hem eerst niet voelt en later wel, zat hij waarschijnlijk direct in het begin al niet diep genoeg en zakt hij daarom wat naar beneden. Een andere mogelijkheid is dat hij echt enorm naar beneden zakt omdat hij juist te klein is, maar dat is meer iets waar vrouwen last van hebben na bijvoorbeeld een bevalling. Bij een jong meisje is het probleem bijna altijd dat de tampon in het begin al niet diep genoeg zat. Veel meiden hebben de neiging een tampon bijna recht naar boven te duwen, terwijl je vagina schuin naar achteren loopt. Probeer eens een kleinere tampon, voel vantevoren even met een vinger hoe je vagina loopt, en kijk of je de tampon dan minder voelt zitten. Het verwijderen hoort ook geen pijn te doen. Je schrijft dat je zo hard mogelijk aan het touwtje trekt, maar dat lijkt me geen goede strategie. De voor- en achterwand van je vagina liggen tegen elkaar aan tot je ze uit elkaar duwt, en als je een tampon inbrengt dan sluit je vagina zich als het ware weer achter die tampon. Zeker als je nog niet seksueel actief bent, kan daar ook nog een randje voor zitten of een stukje daarvan: het maagdenvlies, wat dus geen echt vlies is. Hoe dan ook moet je als beginnend tampongebruikster soms bij het verwijderen van een tampon met je vinger wat weefsel opzij houden voordat je de tampon kunt verwijderen. Als je dat niet doet en je trekt met kracht de tampon eruit, kan ik me voorstellen dat dat pijn doet. Ik zette altijd mijn vinger op de onderkant van de tampon voor ik aan het touwtje trok. Daarmee wist ik zeker dat er niets meer voor zat. Je zegt dat je altijd één been omhoog doet bij het inbrengen en niet weet of het je lukt in een kleine WC. Sommige vrouwen zetten één voet op de pot bij het inbrengen, misschien kun je dat eens uitproberen. Doe dan wel even de bril omhoog alsjeblieft, ik wil er ook nog kunnen zitten ;-)

Nee, dat kan niet! Het kan zelfs heel gevaarlijk zijn. "Toxic Shock Syndrome (TSS) of ook wel tamponziekte genoemd is een ernstige ziekte De officiële naam voor tamponziekte is Toxic Shock Syndrome (TSS). Het is een redelijk zeldzame maar zeer ernstige ziekte, die kan worden veroorzaakt door het te lang dragen van tampons (met een hoog absorptievermogen). Hoe meer vocht de tampon kan opnemen, hoe groter de kans op TSS. TSS ontstaat namelijk door een bacterie (Staphylococcus Aureus) die zijn broedplaats vindt en zich snel vermenigvuldigt in het opgehoopte vaginaal vocht dat wordt gevormd bij het te lang dragen van een tampon. De ziekte heeft zijn naam te danken aan het feit dat de verschijnselen soms leiden tot een shocktoestand. De ziekte kan leiden tot orgaanuitval, wat de doodsoorzaak is van deze ziekte. Gelukkig komt dit maar zelden voor omdat TSS goed te genezen is, mits je meteen een arts raadpleegt wanneer er TSS-symptomen optreden." Je moet je tampon om de 4 uur vervangen. Iets langer dragen gaat meestal wel goed, zoals hier boven staat is de ziekte redelijk zeldzaam, maar het is erg belangrijk dat je je tampon vaak genoeg verwisselt! Toegevoegd na 1 minuut: En nog een bron, zodat je weet dat die site maar niet zomaar een verzinsel is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Toxischeshocksyndroom
http://www.tamponziekte.nl/

Om hem 1 keer een hele dag te dragen kan volgens mij niet zoveel kwaad (ben geen expert, maar spreek uit eigen ervaring) Als je last hebt van tampons (ikzelf namelijk wel) dan vind ik het fijn om ob tampons met inbrenghuls te gebruiken, ik zal een foto van de verpakking bijvoegen. Als je een tampon met inbrenghuls gebruikt zit de tampon namelijk direct op de goede plek en doet het bij mij geen zeer meer! Ik hoop dat je er wat aan hebt!

Het antwoord is: JA , dat kan best! Een ander punt is: als het zeer doet om hem er uit te halen, heb je niet de goede tampon. Normaal gesproken, als je gaat rennen, dan ga je een tampon die goed zit, niet voelen. Tot slot: Er zit iets in je vagina, wat je er 's morgens in stopt en er 's avonds weer uit haalt. Punt. Daar is niks mis mee. Het kan minder prettig zijn, voelen. Vergelijk het met een kauwgom in je mond: de hele dag met dezelfde kauwgom is niet prettig, maar als je er geen last van hebt is er ook niks mis mee.

Praktisch gezien kan het, maar het is a. Onhygiënisch, b. Je kan doorlekken door teveel vaginaal vocht of bloed welke de tampon na verloop van tijd niet meer op kan nemen, c. Mocht je dit vaker doen bestaat de kans op TSS (zoals hierboven eerder ook al genoemd). Soms moet je een tampon meerdere keren opnieuw inbrengen voor hij daadwerkelijk goed zit. Vaak is het lastig op het moment je vagina droog is. Wat je kan doen is door middel van kraanwater het bevochtigen en vervolgens de tampon inbrengen. Als hij juist zit heb je erg geen last van. Op het moment dat hij volgezogen is met bloed/vocht voel je hem vaak weer zitten, wat een onprettig gevoel geeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100