Is een e-sigaret net zo snel verslavend als een gewone sigaret?

Een e-sigaret met nicotine dus.
Ben je dan net zo snel verslaafd als je nog nooit echt gerookt hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja want het verslavende van sigaretten is juist de nicotine,daarom is het overstappen van een a sigaret naar een e sig zo makkelijk. Toegevoegd na 1 minuut: Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen van mensen die niet aan de e-sig kunnen wennen en weer gaan a roken.

Bij het trekken aan een elektronische sigaret wordt er natuurlijk nog altijd nicotine geïnhaleerd. Op zich is niet aangetoond dat nicotine een kankerverwekkende stof is, maar het heeft wel een aantal werkingen die schadelijk kunnen zijn voor de mens. Denken we maar aan een verhoogde hartslag, vernauwing van bloedvaten, een verhoogd risico op hartproblemen, een negatief effect op de huid, … De nicotine in elektronische sigaretten, is bovendien natuurlijk even verslavend dan deze aanwezig in gewone sigaretten.

Bronnen:
http://www.electronischesigaret.be/voordel...

Als je nooit gerookt hebt is er natuurlijk geen enkele reden te gaan dampen. Maar nee, de e-sig is niet zo snel verslavend. Allereerst wordt de nicotine in een damper al veel moeilijker in het lichaam opgenomen dan in een gewone sigaret het geval is. Verder worden er in een gewone sigaret nog veel meer verslavende stofjes gestopt, die je in een damper niet zal vinden. Je hoort ook nooit dat mensen verslaafd raken aan nicotinepleisteres of kauwgom.

Zowel het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) als het Trimbosinstituut (Landelijk kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg) geven aan dat er meer onderzoek nodig is naar de e-sigaret. Kennelijk is het nog niet eenduidig of een e-sigaret schadelijk is of niet. Het RIVM maakt zich zorgen over de kwaliteit van de e-sigaret, de verkoop en de aanprijzing ervan. http://www.rivm.nl/Onderwerpen/T/Tabak/Nieuwe_producten/e_sigaret Hier de factsheet van het RIVM http://www.rivm.nl/dsresource?type=pdf&disposition=inline&objectid=rivmp:242776&versionid=&subobjectname= Ook het Trimbosinstituut heeft een factsheet gepubliceerd Landelijk kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg: http://www.trimbos.nl/~/media/Nieuws%20en%20Persberichten/AF1285%20070414%20factsheet%20e-sigaret.ashx

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100