Hoe kan het dat mijn hart soms heel pijn doet?

ik ben net thuis van school... toen ik net bij de deur was deed mijn hart opeens pijn... het leek of het in de fik stond.. en binnen een paar seconden was het weer over..
wat is dit en wat is de oorzaak???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Is het wel je hart? Volgens mij zijn het je luchtwegen en vooral bij je bronchiën kan het wel eens branden. Komt door droge lucht via je mond ademen. Maar als je daar vaker last van hebt, zou ik toch even naar de dokter gaan als ik jou was.

Het kan ook maagzuur zijn. Oprispingen worden vaak aangezien voor hartklachten. Even naar de huisarts voor een echte mening.

Je kan het beter aan de huisarts vragen. Mensen hier zijn geen dokter, en jij ook niet. Bovendien vergissen veel mensen zich waar het hart zit, de meeste denken dat het in je borstkas links van het midden zit. Oftewel: professionele hulp zoeken.

Ga naar de huisarts met deze vraag!

Ja, klinkt zeer zeker als maagzuur. Ga voor jezelf na hoeveel je eet op school, en wat (veel vet en zoet?) Hoeveel drink je? Vet, suiker en weinig drinken kunnen voor oprispend maagzuur zorgen, zeker wanneer je inspanningen verricht (fietsen uit school). Advies: drink veel - het liefst water- (je hebt het nodig). Eet rustig (kauwen!) en normaal (geen zak chips in de pauze, dat soort dingen). Je lichaam verbrandt nu meer dan ooit, je hebt het nu heel hard nodig om goed voor jezelf te zorgen. Wanneer je het niet zeker weet, ga even bij de huisarts langs!

De oorzaak? er is iets mis in je lichaam. Je lichaam geeft daar een signaal voor af. nl. pijn. Beste te doen.... Go see a doctor, doctor, go see a doctor fast!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100