Hoe kan iemand zo sterk zijn dat hij onmogelijke gewichten kan tillen/trekken?

Ik snap dit soort dingen niet.
Het lijkt mij fysiek onmogelijk een ding van 90 ton, 90.000kg.
Ok hij staat op wielen, en word getrokken en niet getilt, maar dan nog.

Ik heb gehoord van moeders die een auto optillen omdat hun kind eronder ligt dat heeft dan te maken met adrenaline, maar het houd toch een keer op?

Kortom, hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo'n ding van 90 ton trekken zegt niet zoveel. Het gaat erom hoeveel wrijving die heeft, dus als die een beetje wilt rollen dan is het wel te doen. Versnelling zal waarschijnlijk heel erg laag liggen. En als je een auto hebt van 800 kg en die wil je aan 1 kant een stukje optillen heb je nog een kracht nodig van 400 kg. Als je een boom van een vent bent dan zou het je wel kunnen lukken met een flinke dosis adrenaline, maar een moeder die lukt dat echt niet. Die verhalen dat ze een auto op kunnen tillen lijkt me dan ook niet waar. Nog even leuk om te zien hoe sterk je echt moet zijn om ongeveer 500 kg op te tillen: http://www.youtube.com/watch?v=fcbYHCQRCsA In de bron nog een onderzoek of supermama bestaat (antwoord is nee).

Bronnen:
http://www.fbw.vu.nl/nl/onderzoek/voorbeel...

Als het eenmaal in beweging is. Denk aan de schepen van vroeger met de jagerspaden ernaast. Het was een dagtaak voor volledige families om het schip voor te trekken. Zwaar is het wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100