Wat is de christelijke kijk op reanimatie?

Als je gevraagd wordt of je gereanimeerd wil worden, moet je dan als christen ja of nee zeggen. En doe je er als christen goed aan om een reanimatiecursus te volgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou ik ben zelf christen, en als je gereanimeert word of iemand reanimeert,kan god altijd nog bepalen of je dood gaat of niet, dus ik sta daar positief tegen over en zal wel een cursus ofzo willen volgen, maar er zullen altijd nog wel christenen zijn die er anders over denken natuurlijk.

Er zijn natuurlijk heel erg veel verschillende stromingen binnen het christendom. Elke stroming weer met zijn eigen denkwijzen. Over het algemeen wordt er positief gedacht binnen het christendom over reanimeren. Er zijn uiteraard strengere (reformatorische) groepen die hier terughoudender over zijn. Die zien dat als ingrijpen tegen Gods wil. In de bijbel staat niet hierover. Ik denk dat het als christen goed is om een reanimatiecursus te doen. Je kan hiermee je naasten helpen en geeft de persoon 'genadetijd' Onderstaande link is een mooie visie op dit onderwerp.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100