Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is pinda allergie dodelijk?

Ik heb wel eens gehoord dat je door pinda allergie dood kan gaan, is dat waar?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.9K
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ja, ligt er wel aan hoe allergisch je er voor bent.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Een goede vriend heeft een pinda allergie, en als hij pinda's eet, klappen zijn longen en krijgt hij geen lucht als hij niet snel een spuit krijgt. Dus het is dodelijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Die allergie kan inderdaad dodelijk zijn, maar dat is vaak niet zo.
Je kan in heel veel gradaties ergens allergisch voor zijn. In dit geval variërend van bijvoorbeeld galbulten, slijmvorming of astma tot in het ernstigste geval een mogelijk dodelijke anafylactische shock.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Er zijn mensen die van een likje pindakaas, een halve hazelnoot of schijfje ei dood gaan. In Nederland leven naar schatting acht- tot tienduizend mensen met een levensbedreigende voedselallergie. Dat ís te doen, maar het vergt enorme discipline en permanente alertheid.

Wie ernstig allergisch is, kan door een bloeddrukverlaging in shock raken of stikken als gevolg van acuut opzetten van mond en keel. Als zich zo'n ernstige reactie voordoet, moet je of binnen tien minuten in het ziekenhuis zijn of zorgen dat je jezelf met een speciale pen met adrenaline injecteert. Na zo'n injectie heb je meer tijd om veilig in het ziekenhuis te komen.

Toegevoegd na 1 minuut:
als je dus niet oplet kan het dus zomaar te laat zijn...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding