Waarom doet iedereen zo moeilijk over roken in clubs en cafes?

Als er voor het rookverbod ook al zo veel vraag was voor niet-rokers cafes, waarom bestonden die nog niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

omdat er nooit meer vraag is naar niet -rokers cafe's , dan naar rokers cafe's. dus je kan kiezen als uitbater : niet rokers cafe met daarin 10 stam gasten. of een rokers cafe met daarin 20 stam gasten. ga maar na hoeveel mensen van 30+ roken er

Ha, die Dunno; Het is een op zichzelf logische consequentie van het in de EU voor iedere werknemer vastgelegde recht op een rookvrije werkplek. Dat theorie en praktijk hier nogal uiteen liggen hebben ze in Brussel waarschijnlijk geen boodschap aan; government by rule.

Niet iedereen doet zo moeilijk hoor.. kom vaak genoeg op plekken waar de mensen nog lekker door staan te roken. Verder hebben de meeste clubs en cafés de mogelijkheid om een rookruimte te creeeren. Als ze dat niet doen dan moeten ze ook niet zeuren dat de klanten weglopen.

Het gaat om het feit dat je als roker de gezondheid van niet-rokers schaadt. Ik als niet-roker schaadt jouw gezondheid niet. In een cafe kom je voor de gezelligheid en blijf je meestal niet kort (voor een kop koffie heb je een lunchroom of restaurant). Daarom zijn veel mensen die wel uit willen, maar niet de kans willen lopen op een zere keel door de rook van een ander (naast de mogelijke negatieve invloeden op langere termijn), blij met het rookverbod. Het rookverbod is niet begonnen om de rokers en niet-rokers als klant, maar als mede-werker. Omdat dit landelijk voor iedere branche geldt, kan dit niet worden uitgesloten in de horeca branche. Hopelijk heeft het wel een breder effect (echter zal hiervoor wel een, gelukkig inmiddels ingezette, trend moeten doorzetten dat de prijzen weer wat bijtrekken).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100