Waarom doet iedereen zo moeilijk over roken in clubs en cafes?

Als er voor het rookverbod ook al zo veel vraag was voor niet-rokers cafes, waarom bestonden die nog niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

omdat er nooit meer vraag is naar niet -rokers cafe's , dan naar rokers cafe's. dus je kan kiezen als uitbater : niet rokers cafe met daarin 10 stam gasten. of een rokers cafe met daarin 20 stam gasten. ga maar na hoeveel mensen van 30+ roken er

Die zijn er al sinds begin jaren '90 geweest. Deze niet-rokers cafees hebben stuk voor stuk gefaald... Zelfs als er enige uitzonderingen zouden worden gemaakt op het rookverbod in de horeca. Dan nog zal het van tijdelijke aard zijn. Het is namelijk een Europees besluit dat de gehele horeca als laatste branche uiterlijk 2020 rook vrij moet zijn... Dus...

Ha, die Dunno; Het is een op zichzelf logische consequentie van het in de EU voor iedere werknemer vastgelegde recht op een rookvrije werkplek. Dat theorie en praktijk hier nogal uiteen liggen hebben ze in Brussel waarschijnlijk geen boodschap aan; government by rule.

Niet iedereen doet zo moeilijk hoor.. kom vaak genoeg op plekken waar de mensen nog lekker door staan te roken. Verder hebben de meeste clubs en cafés de mogelijkheid om een rookruimte te creeeren. Als ze dat niet doen dan moeten ze ook niet zeuren dat de klanten weglopen.

heerlijk dat rookverbod! lekker op stap zonder rode ogen, schorre keel, stinkende haren en stinkende jas! van mij mag alles rookvrij worden!

De mensen die uitgaan doen niet moeilijk. De mensen die al tijden niet meer uit gaan doen moeilijk. Deze mensen zijn het allemaal eens met het rookverbod en zorgen voor een vertekening. Daarom werken niet roken cafe's ook niet.

Het gaat om het feit dat je als roker de gezondheid van niet-rokers schaadt. Ik als niet-roker schaadt jouw gezondheid niet. In een cafe kom je voor de gezelligheid en blijf je meestal niet kort (voor een kop koffie heb je een lunchroom of restaurant). Daarom zijn veel mensen die wel uit willen, maar niet de kans willen lopen op een zere keel door de rook van een ander (naast de mogelijke negatieve invloeden op langere termijn), blij met het rookverbod. Het rookverbod is niet begonnen om de rokers en niet-rokers als klant, maar als mede-werker. Omdat dit landelijk voor iedere branche geldt, kan dit niet worden uitgesloten in de horeca branche. Hopelijk heeft het wel een breder effect (echter zal hiervoor wel een, gelukkig inmiddels ingezette, trend moeten doorzetten dat de prijzen weer wat bijtrekken).

Omdat roken en passief meeroken door alle dokters ter wereld bewezen is als kankerverwekkend. Zo eenvoudig is dat en helder en korrekt en juist en eerlijk. Heb je al eens een long opengesneden van een hevige roker. Zwart van de teer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100