Waar komt de meisjesnaam 'Tietje' vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tietje is een friese naam, en de oorsprong zal dan ook wel daar liggen. Zelf denk ik dat het een verbastering/roepnaam is van bijvoorbeeld Titia. Toegevoegd na 1 minuut: Wanneer we de oorsprong van onze voornamen nagaan, dan blijkt dat de meeste ervan iets te maken hebben met het christendom en dan vooral met de heiligenverering. Dat geldt niet alleen voor traditionele namen als Jan, Marie, Piet, Trijntje, Klaas en Anna, maar ook voor veel moderne namen zoals Chantal, Kevin, Nicole, Martijn, Tessa en Tim.

hu? uit Tytsjerksteradiel.

Friesland

Diede, Delis, Taco, Take, Teake, Teatse, Ted, Tesse, Tiet, Tietje, Tjesse, Tsjasse, Dette, Didi, Diekje, Ditta, Taitske, Tea, Tjitske, zijn allemaal namen, die zijn afgeleid van het Germaanse 'diet' wat volk betekent. Deze namen zijn vooral afleidingen van koosnamen die variaties zijn van de Germaanse stam 'diet' of 'tait' wat teder en lieflijk betekent. Dit zijn veelal in Groningen en Friesland voorkomende namen.

Tietje is een typische groningse meisjesnaam. Maar ik vermoed,dat er tegenwoordig niet veel ouders zullen zijn,die hun dochtertje die naam geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100