Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom je van een soort pukkels op je rug af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik raad je aan om naar de dokter of dermatoloog te gaan.

Reinig de huid van je rug iedere dag (liefst 's morgens en 's avonds) met reiningingsmilk/gel en lotion (net als je gezicht: milk inmasseren, eraf halen met watjes en daarna lotion op een watje.). Het laten doen is natuurlijk makkelijker! Als het echt ontstekingen zijn zou ik er door een schoonheidsspecialist naar laten kijken. Die kan dan een acne behandeling doen. Als het dan weer netjes is kan je het zelf bijhouden door te reinigen. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

scrubben en goed reinigen met teer/zwavel zeep, en proberen katoenen kleding te dragen niets met nylon

Als het hardnekkige pukkels zijn, en dat vermoed ik bj je vraag, bij de huisarts er even naar laten kijken dan krijg je daar een smeerseltje voor. Het zelf behandelen is een beetje moeilijk op je rug. Zou gewoon even gaan. Is het weer weg als je van de zomer naar het zwembad gaat.

Dit heb ik een paar jaar geleden ook gehad, goed scrubben ja, en, Haal bij de apotheek benzohydroperoxidegel, dit is maar 3 euro ofzo, stinkt vreselijk maar het werkt super goed. Wrijf het erop, niet insmeren ofzo het trekt heel snel in. Gebruik het gewoon een maandje regelmatig en je moet verschil kunnen zien. Het zal niet helemaal weggaan, of het komt misschien terug want het komt waarschijnlijk door hormonen. Ik hoop dat het werkt voor je. Ohja en lees wel eerst even de bijsluiter!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100