Beseft een egoist wel, dat hij / zij andere mensen kwetst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een egoist zet zijn eigen belangen voor een ander. Veelal relativeren ze voor zichzelf. Ze praten zichzelf dus zaken goed.

Dat zal voor iedere egoist anders zijn, net zoals ieder mens anders reageert op egoïstisch gedrag. Wat jou kwetst hoeft mij niet te kwetsen. Omdat een egoist vooral uit eigenbelang handelt zal hij/zij er niet vanuit gaan dat hgeen gezegd of gedaan wordt als kwetsend wordt ervaart of bedoeld. Alleen door te zeggen wanneer iets kwetstkan de andere anders gaan reageren. En ervan kunnen leren dat iets kwetsend overkomt.

Een egoist is iemand die alleen maar met zichzelf bezig is en doet waar die zin in heeft. Hij vind zijn eigen belangen alleen belangrijk,hij beseft het wel maar het interesseerd hem niet

Vaak zijn mensen die andere mensen kwetsen helemaal niet met die ander bezig, ze willen alleen maar zichzelf belangrijker maken door een ander te kleineren (kwetsen). Dit gaat vooral op voor jongere mensen. Mensen die zich er wel bewust van zijn dat ze een ander pijn doen redeneren vaak dat dat het probleem van die ander is, dit zijn de echte egoïsten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100