Hoe kom ik van hielspoor af ?

Weet jij het antwoord?

/2500

verwijsbrief van je huisarts voor de podoloog die kan je een inlegzool aanmeten waardoor de druk op je hiel minder wordt. Ik heb de ervaring dat het op die manier bij mij goed verholpen is, maar ik hoor ook van anderen dat ze er last van blijven houden.

Als je er op tijd bij bent, kun je veel winst behalen met rek- en strekoefeningen. Met je tenen op de onderste trede van de trap gaan staan bijvoorbeeld, en dan met je hielen naar beneden zakken. Als dat niet helpt zijn op maat gemaakte inlegzolen het beste. Wat bij mij ook scheelt is het dragen van schoenen met een klein hakje.

Gewoon veel rust geven. Zo eindig mogelijk belasten. Een voetzooltje aan laten meten helpt ook. Maar je kunt ook denken aan schoenen voor buiten en binnen met extra zachte zolen. Dit helpt echt!

De specialist wil eerst zeker zijn dat het hielspoor is, op de foto zie je dan zo'n kleine "vergroeïng", dat is het hielspoor. Hij verwijst door naar de kinesist, je krijgt dan massage en met speciale apparatuur probeert hij die uitgroeïng te verkleinen. Het goede nieuws is dat je ervan af geraakt, het geneest. Speciale zolen met vooral goede demping aan de hielen zorgen ervoor dat je het nooit meer terug krijgt. Koop je nieuwe schoenen, koop er dan degelijke.

Ik heb het gehad. Voor mij werkte een combinatie van steunzolen, door een A en B podoloog gemaakt, i.c.m. medische laser therapie (door een arts) het beste.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100