Wat is een prettig lettertype voor dyslecten?

Hallo iedereen,
Voor Sinterklaas heb ik een gedicht geschreven voor een persoon die dyslexie heeft. Aangezien ik niet precies weet wat dan fijn is voor die persoon, vraag ik het maar hier. Misschien is het handig om te weten dat ik hier Microsoft Word 2010 heb, want het aantal lettertypes verschilt nogal met de andere soorten Word.

Dus, wat is een prettig lettertype voor als je dyslectisch bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk daarvoor op lexima.nl, het lettertype dyslexie. Het Lettertype Dyslexie is ontwikkeld om mensen met dyslexie met minder moeite te laten lezen. De letters zijn zodanig ontworpen dat ze sneller worden herkend. Door het eigen karakter van de letters te verduidelijken, wordt verwisseling, draaien en spiegelen tegengegaan. Daarnaast zijn er vele andere aanpassingen gemaakt in het lettertype, die mensen met dyslexie helpen met lezen. Het lettertype is toegesneden op het verhogen van het leesgemak voor dyslectici, dus niet voor lezers met gewone leesvaardigheden. Lettertype Dyslexie voor documenten Het lettertype kan eenvoudig geïnstalleerd worden op elke computer die draait op Windows of Mac OSX. Dit betekent dat het Lettertype Dyslexie ingesteld kan worden in alle documenten waarin een lettertype gekozen kan worden zoals in tekstverwerking, presentaties en e-mails. Ook werkt het lettertype goed in combinatie met de internetbrowser Firefox. Lezen en schrijven, delen en uitprinten van documenten in het Lettertype Dyslexie komt zo direct binnen handbereik van ieder die dat wil. Het lettertype kan geleverd worden voor o.a. thuisgebruik, op school, dyslexiepraktijk en instellingen en bedrijven. Bekijk ook de voorbeeldtekst in het Lettertype Dyslexie.

Bronnen:
http://www.lexima.nl/algemeen/categorie/le...

Een dyslect (ik heb er eentje in huis) kan de meeste lettertypes gewoon lezen als je het wat uitvergroot en zorgt dat er niet te weinig ruimte is tussen de woorden. Een dyslect kan echt niet overal dat ene speciale lettertype gebruiken om iets te lezen dus hij of zij is gewoon gewend aan elk lettertype. Dat nieuwe ontwikkelde lettertype maakt echt niet zoveel verschil dat je daar moeite voor hoeft te gaan doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100