vraag: anticonceptie pil microgon 50. Als ik voor het eerst deze pil ben gaan slikken op de 3e dag van mijn menstruatie, wanneer is de pil dan veilig?

ik schaam mij een beetje voor deze vraag maargoed. Alvast hartelijk dank voor de moeite die u heeft genomen mijn vraag te beantwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Niks om je voor te schamen hoor. Meestal verteld je huisarts je dit bij het voorschrijven, maar niet elke doet dit. Als je de pil start op de eerste dag van je menstruatie, ben je gelijk beschermd tegen zwangerschap. Jij start de pil later, dus dan beschermd hij pas echt goed als je met de 2de strip begint (na je eerste stopweek dus). Als je van plan bent om dus seks te hebben te komende periode, is een condoom aan te raden. Sowieso als het een nieuwe partner is, in verband met SOA's.

Na een week. Als je begint op dag één van je menstruatie is de pil direct veilig, anders na zeven dagen. Dus niet pas na één volledige strip, zoals in oudere bijsluiters ook wel eens stond, maar al na één week slikken. Lees na op bijvoorbeeld: http://www.thuisarts.nl/anticonceptiepil/ik-wil-pil-combinatiepil-gaan-gebruiken Toegevoegd na 3 minuten: Oh, en: seks, (het willen voorkomen van een) zwangerschap en ongesteld worden horen gewoon bij het leven. Dit soort vragen dus ook ;-). Hoef je je absoluut niet voor te schamen. Pil-vragen zijn heel veel voorkomende vragen hier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100