Wat kan rood en misselijk worden van alcohol betekenen?

Mijn Chinese vriendinnetje heeft een soort allergische reactie wanneer ze alcohol drinkt. Wanneer zij (zelfs al is het maar een glas) alcohol drinkt wordt zij rood en misselijk. Waar kan dit aan liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb ooit eens gehoord (weet niet of dit waar is) dat vooral in asiatische landen ze minder goed tegen drank kunnen. Ze zijn daar sneller dronken. Of dat genetisch bepaald is weet ik helaas niet, wel zou het kunnen komen omdat Nederlanders over het algemeen veel groter en steviger zijn gebouwd dan de meeste Chinese.

Precies wat je zegt; een allergische reactie. Dat kan voor vanalles zijn: alcohol of een bestanddeel van het drankje dat ze drinkt. Het enige dat helpt, is gewoon ophouden met drinken. Bij allergische reacties is het vaak zo dat ze erger worden als je je vaker aan de stof blootstelt.

Dit fenomeen staat bekend onder de naam Asian Flush en heeft te maken met een genetische mutatie die de capaciteit van het lichaam om alcohol te verwerken verminderd. Deze mutatie komt vaker voor onder Aziaten dan onder andere delen van de wereldbevolking. Een rood gezicht is het meest kenmerkende gevolg hiervan, en vandaar ook de naam Asian Flush (rood aanlopen, blozen = to flush). Misselijkheid kan ook één van de symptomen zijn. Je vriendin's lichaam kan dus gewoon niet goed tegen alcohol omdat het deze niet goed kan verwerken. Meer over het hoe en wat kun je hier lezen: http://www.wisegeek.org/do-people-of-asian-descent-have-difficulty-metabolizing-alcohol.htm. PS: Overigens is het niet zo dat alle Aziaten niet kunnen drinken. De genetische mutatie komt wereldwijd voor, maar meer in Azië dan in andere werelddelen. China, Japan en Korea kennen desondanks een grote drinkcultuur omdat alcohol vaak gebruikt wordt gedurende het doen van zaken en bij overheidsgelegenheden. Deze landen hebben ook een aantal zeer sterke alcoholische dranken. In China is het doorgaans zo dat mensen in het noorden meer kunnen drinken dan mensen in het zuiden.

Je Jellinek kliniek zegt dit: Kunnen Aziaten slechter tegen alcohol? In het algemeen kunnen Aziaten slecht tegen alcohol. Dit komt omdat het enzym (A.D.H.) dat alcohol afbreekt tot de giftige stof aceetaldehyde bij Aziaten afwijkend is of zelfs ontbreekt. Hierdoor krijgen zij meer aceetaldehyde in hun bloed. Dit leidt tot klachten als een rood en warm gezicht, hoofdpijn, duizeligheid, benauwdheid en misselijkheid. Reden waarom Aziaten soms afzien van alcohol. Deze klachten kunnen ook optreden als je disulfiram (merknaam: Antabus of Refusal) slikt en toch gaat drinken. http://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/alcohol-drugs/alcohol/alcohol-gebruik/kunnen-aziaten-slechter-tegen-alcohol/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100