Hoe vind je je talent?

Ik heb bij de meeste dingen dat ik er wel gemiddeld of redelijk goed in ben maar ik mis datgene waar ik echt de beste in ben..
Hoe krijg ik mijn talent gevonden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet of iedereen iets heeft waarin hij/zij supergoed is hoor. Daar gaan veel mensen maar vanuit, maar ik betwijfel of dat zo in elkaar zit. Is er bewijs voor dat iedereen ergens in uitblinkt? En waarom gaat iedereen ervan uit dat datgene waar je goed in bent, ook is wat je leuk vindt? Natuurlijk zitten daar verbanden tussen: als je iets leuk vindt is het makkelijker om er veel moeite voor te doen, hard te oefenen etc; en dingen die goed lukken geven vaak een goed gevoel, waardoor je die activiteit meer gaat waarderen. Maar je kan ook heel goed in iets zijn dat je eigenlijk nauwelijks interesseert. Als je er zo goed in bent, dat je er heel nuttige dingen mee kan doen, of heel goed mee kan verdienen, dan heb je er wel wat aan; maar de activiteit zelf leuk vinden is ook heel belangrijk, als je alleen het eindresultaat leuk vindt, maar de activiteit zelf niet, is het maar de vraag hoeveel je er aan hebt om dit te doen. Overigens is het ook niet nodig hoor, om ergens supergoed in te zijn, met meerdere dingen redelijk goed kunnen is ook niets mis, dan kan je nog steeds veel zinvolle en nuttige dingen verrichten. Soms zelfs meer dan als je in één ding heel goed bent en in andere dingen slecht. Maar als je wilt weten of er iets is waar je heel erg goed in bent dat je nog niet weet: uitproberen. Gewoon allerlei verschillende dingen proberen, en kijken hoe snel jij het oppikt in vergelijking met andere mensen. Nou zijn er natuurlijk miljoenen dingen die je kan proberen, dus dan is het handig om te kijken naar de dingen die je al doet of geprobeerd hebt: waarin ben je redelijk goed, waarin niet goed? Probeer er een patroon in te herkennen, wat zijn de overeenkomsten tussen de dingen waar je goed in bent? Hebben de meeste bijvoorbeeld te maken met denkvermogen, of met gevoelens, met contact met anderen, met creativiteit, met fysiek bezig zijn? etc etc. Als je een patroon herkent, kan je nieuwe dingen gaan uitproberen die van diezelfde eigenschap gebruik maken. Maar pas op dat je niet je tijd verspilt met naar iets zoeken, dingen doen die je leuk vindt en waar je redelijk goed in bent, zijn misschien wel vervullender dan iets waar je heel goed in bent, maar niet superleuk vindt. Daarnaast kan de hele tijd zoeken naar iets, ook uitputtend zijn, teleurstellend elke keer als blijkt dat je er niet supergoed in bent. En zorg dat je zelfvertrouwen niet daarvan af gaat hangen, je bent al een prima mens zoals je bent, ook als je geen supertalent hebt.

Doe gewoon wat je leuk vindt en je talent vindt jou...

talent moet je ontdekken, ook bij je zelf dus probeer van alles uit, en misschien vind je je talent

Goed blijven zoeken. Als je eens wat doet kom je er soms vanzelf achter 'hé das echt wat voor mij' en als je het dan goed kan heb je je talent gevonden.

Sommigen ontdekken hem al heel vroeg, anderen later. Je bent nog zo jong, je ontdekt je talent vast nog wel! Tot die tijd, doe gewoon de dingen die je leuk vindt ook al ben je er heel slecht in of gemiddeld of redelijk goed. Overigens hoeft je talent niet altijd iets te zijn wat je leuk vindt. Mijn talent is het organiseren van evenementen en dergelijke, ik kan het echt heel goed, maar ik vind er echt HELEMAAL niets aan dus doe ik het ook niet. Ik ben daarentegen niet echt een ster in tuinieren maar ik heb er zo'n lol in dat ik er lekker mee doorga!

Talent vind je niet maar heb je van je zelf. Je moet het alleen ontwikkelen.!

Talent hangt samen met wat je leuk vindt, wat je een beetje goed kan en war je geld mee kunt verdienen. Vooral moet je voor die drie dingen gaan. Geld is belangrijk, omdat het aangeeft dat wat je hebt ook talent is. Talent is ook niet iets voor iets kleins of iets enkelvoudig. Voorbeeld: als je goed kunt programmeren dan ben je een van de velen en dan heb je welsiswaar een talent, maar je schiet er niet veel mee op. Als je goed kunt programmeren en je ontwikkelt een goed inzicht in bedrijfsprocessen, dan heb je goud in handen. Vooral ook omdat je dan uniek bent. Dan wordt je overal ter wereld gevraagd, reis je business class en logeer je in de beste hotels. Dat hoeft allemaal niet, maar geloof ,mij het is de moeite waard om te weten dat men je waardeert om wat je kan en niet om je mooie blauwe ogen. Dezelfde zaken die Sven Kramer motiveren. Niet smaakt lekkerder dan een gouden plak.

iedereen heeft talenten vind ik ,alleen moet het er uit komen.... door bij je zelf na te gaan waar jou ambities liggen. En natuurlijk waar jou interesses liggen. Ik antwoord regelmatig met de woorden haal er uit wat er in zit, Dat geldt ook weer bij dit antwoord. Heel veel succes onderschat jezelf nooit!

Talent ontwikkeld zich door de jaren heen. Talent is een aangeboren aanleg, die jij op jouw unieke wijze doet. Om te ontdekken wat jouw talent(en) is(zijn) kun je zelf, maar ook door anderen die jouw goed kennen, laten opschrijven waar jij goed in bent. Maak dus een lijstje van positieve eigenschappen van jezelf en kijk of je daar een rode draad in kunt herkennen. Stel jij schrijft; 'goed kunnen luisteren', 'behulpzaam', 'kan goed organiseren' enz. en een aantal mensen in je omgeving komen ook met deze termen, dan weet je dat dat talenten van jouw zijn. Vervolgens ga je met die woorden kijken waar het bij zou passen. Bij welk beroep passen jouw talenten het beste. Talent is iets wat je zonder nadenken en zonder moeite doet en wat je ook heel leuk vindt om te doen. Iets wat je graag doet kun je ook veel beter verder ontwikkelen dan dingen die je niet liggen.

Talent vind je niet, talent heb je gewoon. Je kunt het wel blijven ontwikkelen.

Je hebt het of je hebt het niet, als jij dat nog moet gaan vinden dan heb je geen talent... Talent laat zichzelf zien... Mozart componeerde op 4 jarige leeftijd, die heeft niets ontdekt, dat is talent... Als jij je talent moet gaan zoeken en gaan vinden, weet dan dat je geen talent hebt... sorry voor je...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100