Wat kan je doen tegen bloedarmoede?

Hallo,

Ik ben een meisje van 16 jaar ik had 2 jaar aan de prikpillen gezeten ik ben hiermee gestopt daarna had ik 3-4 maanden last van ongesteldheid. Ik voel me nu de heletijd moe, misselijk en heb het gevoel of ik bijna flauwval, ik denk dat ik last heb van bloedarmoede door deze langdurige menstuatie. Wat kan ik doen om weer meer bloed aan te maken?

Groetjes meisje van 16

Weet jij het antwoord?

/2500

Lekker naar de huisarts gaan, en niet zelf aanmodderen. Te weinig bloed zal je niet hebben. Bloedarmoede kan veel symptomen teweegbrengen, omdat het lichaam te weinig zuurstof geleverd krijgt naar de weefsels. Het kan er ook voor zorgen dat andere medische klachten verergerd worden. Desondanks kan het voorkomen dat het lichaam leidt aan een milde tot erge bloedarmoede en toch geen symptomen vertoond. Ook kan het lichaam enkele symptomen vertonen die aan bloedarmoede doen denken, terwijl het gaat om een andere medische aandoening. De enige manier om zeker vast te stellen of het lichaam leidt aan bloedarmoede is door een bloedonderzoek af te nemen. Hierbij wordt er bloed uit het lichaam geprikt en wordt er gekeken naar de rode bloedcellen en het hemoglobinegehalte.

Een gezonde voeding kan bloedarmoede voorkomen. Voedingsmiddelen met veel ijzer zijn: volkoren graanproducten, peulvruchten, groenten, appelstroop, vlees, ei, noten, kiwi, vlees, gevogelte, abrikozen, tomatensap, pure chocolade, cashew noten en lever. Lichaamsbeweging is ook goed. Elk dag een half uurtje wandelen bijvoorbeeld. Maar: bloedarmoede is niet geschikt voor zelfmedicatie. Het belangrijkste advies is: ga naar de huisarts. Die kan besluiten tot een bloedonderzoek. En je eventueel doorsturen naar een specialist zoals een gynaecoloog.

Bronnen:
http://www.avogel.nl/Indicaties/Bloedarmoede.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100