slaap ik slecht door verkeerd kussen en matras?

oke het is een gegeven. Ik heb de laatste tijd veel stress en zorgen. Maar zelfs op de nachten dat ik denk dat ik gewoon ontspannen ben, slaap ik raar. Vroeger kon ik om 23:00 naar bed gaan, sliep ik meteen in, werd maar 1 keer wakker na een paar uurtjes. Dan viel ik weer in slaap, en sliep ik aan 1 ruk door. Ik kon gewoon gaan slapen nadat ik 5 minuten geleden een drukke actiefilm had gezien.
Ik kon ook prima slapen of ik die dag nou druk in de weer ben geweest of veel heb gezeten.
Ook maakte het maar weinig uit of ik op die dag had gedut of niet, bijv. in de auto tijdens een lange reis.
Ik ben dat helemaal kwijt. Ik word nu na 2 uur ongeveer wakker. En de laatste tijd daarna steeds na een uurtje, 1,5 uur. Ook kan ik mijn dromen vaak herinneren. Had ik voorheen nooit. Ik werd altijd wakker uit het niets.

Nu is het zo dat ik elke dag last heb van mijn schouders en mijn nek. Heb ik gewoon een verkeerd matras en een verkeerd kussen waardoor ik wakker blijf? Ik ben een tijdje geleden namelijk gestart met fitness, en misschien dat mijn spieren nu liever een ander kussen en matras willen?

Ik had het tijdens mijn zomervakantie ook. Toen we in een huisje zaten. Eerste nachten heel veel dromen, moe zijn. Ik snapte er niks van. Ik pakte een ander kussen en kaboem, ik sliep weer als een roosje.

Wat denken jullie? Ik weet dat het ook onbewuste spanningen kunnen zijn, maar toch vraag ik me af, kan het niet gewoon komen door een verkeerde houding...

Weet jij het antwoord?

/2500

De gemiddelde matras gaat 8 tot 10 jaar mee. Is uw matras zo oud, vervang hem dan direct. Is uw matras nog niet zo oud, wanneer is deze dan aan vervanging toe? Hieronder ziet u een aantal criteria: Doorgezakte matras Het lichaam zakt weg in een diepe kuil In het midden van de matras is een kuil te zien wanneer er niemand op ligt Het lichaam is 's avonds fitter dan 's morgens In bed wordt steeds vaker gedraaid en er ontstaan spanningen onder in de rug Te harde matras De matras geeft niet mee Last van 'slapende armen en benen' doordat spieren en bloedvaten afgekneld worden Veel draaien tijdens het slapen Neiging om benen op te trekken Er kunnen allerlei klachten ontstaan als een matras niet meer voldoet. De punten die hierboven beschreven zijn, zijn voorbeelden daarvan. Kijk voor een advies op maat bij matras advies of ga naar een dealer bij u in de buurt.

Bronnen:
http://www.matras.nl/matras_vervangen.html

Als ik alles zo lees vraag ik me af of er hier geen sprake is van slaapapneu. Het regelmatig (bijna) wakker worden is hier typisch voor. Dat de klachten stoppen bij het nemen van een ander kussen is ook mogelijk omdat dit mogelijk uw houding veranderd. Slaapapneu krijg je doordat je stopt met ademen in je slaap, je wordt dan steeds (bijna) wakker om terug te gaan ademen. De luchtwegen raken geblokkeerd door Je moet eens vragen aan je partner of je snurkt en of je ademhaling stokt. Als de klachten blijven aanhouden is een onderzoek in een 'slaapkliniek' aangewezen. Toegevoegd na 58 seconden: De luchtwegen raken geblokkeerd door ... de tong die naar achteren zakt ...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Slaapapneu

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100