Wat gebeurt er tussen je oren op het moment je bijna in slaap valt en je schrikt van een diepe 'val'?

...Of je hebt het gevoel ergens tegenaan te lopen...

Toegevoegd na 31 seconden:
trefwoord dromen is niet goed. Dit moet zijn 'in slaap vallen'

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tijdens de periode van indoezelen (aangeduid als ‘slaapstadium 1’) worden we ons geleidelijk minder bewust van de omgeving en kunnen onze gedachten soms meer en meer op dromen gaan lijken (‘hypnagoge hallucinaties’). Ook lopen we de kans kortdurende, onwillekeurige spiertrekkingen in benen of armen te maken (‘hypnic jerks’), die soms hevig kunnen zijn. Ook onze geheugenfunctie verandert, zodat we ons de gebeurtenissen die direct aan het inslapen voorafgingen niet meer goed kunnen herinneren.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

dit gebeurt soms als je erg gespannen bent. je lichaam wil ontspannen, maar op het moment dat dat gebeurt, schrikt je geest ervan. je reageert dan door alles weer aan te spannen, en dat geeft soms een vreemd gevoel van vallen of ergens tegenaan te lopen.

Vallen Het vallen dat we ervaren op het moment dat we in slaap vallen heeft niets te betekenen, alleen dan dat we oververmoeid zijn. Een dergelijke val ervaring is slechts een biologisch verschijnsel. Het vallen dat we in de droom zelf doen staat vaak symbool voor de werkelijke val in het leven. Vaak zijn we bang om in het waakbestaan ten val te komen. Vallen heeft verder te maken met contactstoornissen en innerlijke remmingen. Wie zich in de droom opzettelijk laat vallen heeft in het waakbestaan moeite zichzelf aan te passen en laat zichzelf daarom in de droom juist gaan. Dat zou zeker zo kunnen zijn als we in het waakbestaan te hoog gegrepen hebben. Volgens Freud was de valdroom alleen maar seksueel te interpreteren. Moderne onderzoekers zijn het hier absoluut niet mee eens. Vaak komen vliegen en vallen samen in de droom voor. dit betekent vallen.

Waarschijnlijk stop je dan even met ademen (apneu) het lichaam geeft dan een schrikreactie waardoor je weer gaat ademen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100