Zit de werkzame stof van een zetpil alleen in de punt?

Een apothekersassistente vertelde dat als je een halve zetpil wilt nemen , je hem in de lengte moet doorsnijden, omdat de werkzame stof alleen in de punt zit. Wie weet of dit waar is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de werkzame stof alleen in de punt zou zitten, dan zou de punt kunnen afbreken. Bij een goed gemaakte zetpil zit de werkzame stof inderdaad verspreid. Om precies de helft te krijgen is het het beste om het over de lengte door te snijden omdat de zetpil een torpedo vorm heeft. Ook is het inbrengen van de zetpil wat makkelijker. Om het inbrengen van de zetpil nog makkelijker te maken kan er wat vaseline op het puntje gesmeerd worden. Het doorsnijden van de zetpil gaat makkelijker als het mes van te voren wordt voorverwarmd.

Nee, dat heeft ze alleen maar gezegd, om de vorm zo te behouden dat ie nog een beetje in te brengen is. Bovendien is de kop dikker dan de staart, als je hem echt door midden wilt snijden is over de lengte makkelijker. Zoals je ziet in het machientje worden ze massief gevuld. Toegevoegd na 5 minuten: En eigenlijk is het antwoord dus 'ja'. De kop is dikker, dus daar zit meer in...

Nee, de werkzame stof zit gelijkmatig verdeeld door de zetpil. Alleen om precies de helft te snijden is makkelijker als je dit overlangs doet. Het inbrengen is dan ook beter te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100