klopt het dat het niet gezond is om staand te plassen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Plassen is vooral een kwestie van ontspannen. Zittend plassen en de voeten goed laten steunen vormen hiervoor het recept, ook voor jongens! Staand plassen geeft namelijk aanleiding tot ‘drukken’. De urine naar buiten persen is niet bevorderlijk om de blaas optimaal te legen. Integendeel, een beetje te veel druk op de ketel en de hele boel zit toe. Wie staand plast, verspreidt ook microdruppels urine van zijn buik tot zijn knieën, wat niet echt hygiënisch is.

Bronnen:
http://www.wildvanwater.be/Weetjeswetensch...

Dieren zitten ook niet wanneer ze moeten plassen. De natuur heeft nooit bepaald dat mensen moeten zitten wanneer ze hun behoefte doen. Niks van waar dus.

Zittend plassen is beter

Bronnen:
http://www.dekrant-info.nl/nieuws.php?nieu...

Alle vrouwen die er een hekel aan hebben dat hun vent staand plast wil ik het volgende aanraden: geef je man levensreddend advies, overtuig hem ervan dat hij op de bril moet gaan zitten, want staand plassen is levensgevaarlijk. Staand plassen is als Russische roulette, op een dag is het je beurt en dan ga je onderuit. Mictie Syncope Flauwvallen terwijl je plast, oftewel mictie syncope is verantwoordelijk voor 2,5 tot 8,4 procent van al het flauwvallen bij volwassenen. Terwijl je kracht zet om te plassen, wordt de nervus vagus geprikkeld, waardoor je hart langzamer gaat kloppen. Je bloeddruk zakt en vervolgens tref je jezelf aan op de vloer van het toilet.

Bronnen:
http://www.viva.nl/2010/02/16/vivablog-web...

Ik doe niet anders, en ik voel me uitstekend!

Nee dat klopt! Wanneer ik thuis staand plas en over de bril mors dan wordt ik door mijn vrouw in elkaar geslagen. Dus das zeker niet gezond!

Lijkt me juist omgekeerd. Doordat wij op de pot zitten hebben we dezelfde houding als dat we op een stoel zitten. Dus al zittend op de stoel heeft het lichaam de neiging om te willen... De poephouding in China (door de hurken) is daarintegen veel beter dan onze houding.

Het is een fabeltje dat staand plassen slecht zou zijn. Als het slecht zou zijn, dan is zittend plassen net zo slecht. In oosterse landen gaan ze hurken, dan heb je je bekken het meeste open zodat je alles veel beter eruit kunt plassen. Maar de dames willen graag dat de heren zittend plassen, scheelt een hoop gespetter naast de pot. ;-)

Is niets van waar. Vrouwen hebben dit fabeltje in het leven geroepen zodat mannen voortaan zittend gaan plassen!

Ik zou geen zinnige reden kunnen bedenken waarom staand ongezonder zou zijn! :) Las net nog dit artikel: http://www.dekrant-info.nl/nieuws.php?nieuws_id=3833 en wel vermakelijk ook deze nog: http://www.basj.nl/2005/04/26/klateren/ Of zou het allemaal versterkt zijn geworden door dat manneke pis in Brussel die meen ik bier moet uitzeiken? ;) Enige nog nuttige van staande plassende mannen , kan ik me indenken en herinneren dat aantal heren in mijn ouwe studentenhuis, meestal ladderzat, de gedeelde wc in huis te ver vonden, en dan maar hun gootsteen of wasbak als urinoir gebruikten... rook op hun kamers dan ook nooit echt uhhh fris ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100