Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe minder angst in de omgang met vrouwen te krijgen?

Ik heb nog nooit een relatie gehad en ik ben nu al 36 en ja ik schaam me hiervoor, reden hiervoor is dat ik mijzelf al mijn hele leven zwaar onzeker en minderwaardig voel en weet dat geen 1 vrouw op zo iemand zit te wachten.

Dit weet ik omdat heel zelden, spreek ik een vrouw aan bijv op werk en dan zie ik aan haar reactie dat ze denkt laat me met rust, dus dan vraag ik nooit meer wat.

Ik ben nog steeds erg verlegen en vind het niet leuk om zomaar een vrouw aan te spreken, omdat ik haar tijd niet wil verspillen.

Maar nu was ik van plan om aan mijzelf te gaan werken en proberen uit het dal op te klimmen, maar ik heb 0,0% ervaring in de omgang met vrouwen en voel me compleet hulpeloos.

Hoe kan ik dit het beste aanpakken en waar moet ik beginnen?

Zijn er bv cursussen voor, of ben ik daar nu al te oud voor?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Er zijn hier mensen die je meteen naar een versiercursus willen sturen, maar het grootste probleem is echter je gebrek aan zelfvertrouwen. Zonder een gezonde dosis zelfvertrouwen gaat je dat versieren echt niet lukken.
Je voelt je zwaar onzeker en minderwaardig zeg je, dit zul je dan ook uitstralen.
Als jij jezelf niet leuk en de moeite waard vindt, hoe kan een ander dat dan vinden?
Hoe kan een ander je accepteren zoals je bent als je dat zelf niet eens kunt en jezelf voortdurend omlaag haalt en dat ook uitstraalt.

Mensen met zelfvertrouwen worden in het algemeen aantrekkelijker gevonden. Ze stralen meer rust en positiviteit uit en raken niet meteen van slag door een afwijzing of door kritiek. Als je zelfvertrouwen hebt zul je makkelijker met mensen contact maken en zullen anderen ook eerder op jou afstappen.

Je bent echt niet minder dan een ander en zelfvertrouwen is gelukkig iets wat je aan kunt leren.

Misschien is deze online cursus iets voor jou om mee te beginnen:
http://www.psychologiemagazine.nl/web/Trainingen/Online-training-Vergroot-uw-zelfvertrouwen.htm#
De training is gebaseerd op bewezen effectieve technieken uit de cognitieve gedragstherapie

Ook kan je een sociale vaardigheidstraining doen zoals hier:
http://www.umcg.nl/NL/UMCG/Afdelingen/Universitair_Centrum_Psychiatrie/Patienten/Behandelvormen/SocialeVaardigheidstraining/Pages/default.aspx

Informeer ook eens bij een GGZ-instelling in jouw buurt naar de mogelijkheden.

En natuurlijk ben je nooit te oud! 36 jaar is zelfs nog heel jong. Er zijn singles van alle leeftijden en ook mensen van 60+ beginnen nog aan nieuwe relaties.

Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Plus, niet alleen voor je antwoord, maar zeker ook voor je waardevolle en ware reacties, sterke punten Astrid die niet te ontkennen zijn.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dankjewel Crea;-)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Beste Johan1974, Deze gedachten komen inderdaad heel veel voor bij mensen die onzeker zijn. Je bent niet de enige. Via mijn werk kom ik regelmatig mensen tegen zoals jij.
Deze gedachten kosten je heel veel negatieve energie.Je zult ook regelmatig behoorlijk moe worden van al dat gepieker.
Ik hoop dat ik je voldoende tips heb gegeven om dit allemaal om te buigen naar iets positiefs. Ik heb geloof ik nog nooit zoveel reacties gegeven bij slechts 1 enkele vraag:-) Er staan reacties van mij bij je vraag, maar ook bij de meeste andere antwoorden van leden. Ik hoop dat je er iets aan hebt! Ik hoop ook dat je iets doet met de links die ik je gegeven heb in mijn antwoord, want helemaal alleen is dit moeilijk op te lossen na 36 jaar.

Andere antwoorden (4)

Iets wat kan helpen is dat je naar onzekere vrouwen kan zoeken.
Iemand die heel zeker van zichzelf is zoekt kan zoeken naar iemand die dat ook is. Je bent niet de enige die onzeker is en onder vrouwen zijn er ook zeker.
Kans waard?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Poet
10 jaar geleden
googel eens op personal coaching. Dat is de richting waar je volgens mij moet zijn
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Naar ervaring: 2 onzekere mensen halen niet het beste in elkaar naar boven. omdat de ander weet hoe het is om onzeker te zijn stimuleren ze elkaar niet om dingen te doen die (een beetje) eng zijn. maar blijven ze maar zeggen: als de ander er klaar voor is gebeurd het vanzelf. met als gevolg, angst blijft als je er niks aan doet dus de ander zal er nooit klaar voor zijn
Misschien helpt een cursus Verleiden?

Zie bijvoorbeeld http://www.vialetescortservice.nl/nl/extra-services-cursus-verleiden-van-een-vrouw

"Niet elke man weet hoe hij een vrouw moet versieren of er überhaupt op af te gaan. Niet geschoten is natuurlijk altijd mis, maar door onze verleidcursus, zal je poging meer kans op succes hebben. De cursus dient voor zowel het contact leggen, een one-night stand regelen of eventueel je vrouw voor het leven te vinden.

Je kan met twee of drie mannen een spoedcursus verleiden volgen op onze locatie in Rotterdam. Door de aanwezigheid van het model of de modellen zal je sowieso al meer gewend raken in vrouwelijk gezelschap te verkeren.

• Om te beginnen vertellen jullie je doelen en stellen jullie een ‘diagnose’ waardoor het door volgens jullie nog niet gelukt is.

• We geven uitleg in grote lijnen. Zo zien we op welk level jullie zitten voor de volgende taak en heb je al wat informatie om mee te oefenen tijdens het rollenspel.

• Daarna doen we om de beurt een rollenspel en geven we elkaar hierover feedback. We kijken dan ook of jullie ‘diagnose’ klopt, zodat we weten waaraan we iets moeten doen. De rollenspelen doen we een tijdje, totdat het duidelijk is. We zullen verschillende scenario’s naspelen. Eigen inbreng is ook prima natuurlijk.

• Hierna krijgen jullie een boekje mee waar je altijd iets aan hebt als je bepaalde dingen bent vergeten die op de cursus zijn besproken en die van pas komen bij het versieren van een vrouw.

• Natuurlijk kunnen jullie het na de cursus direct uittesten tijdens het stappen of andere gelegenheid! Oefening baart kunst. Heb lef!

Kosten voor 2 mannen bedragen in totaal 1380 euro, voor 3 mannen 2070 euro. Na deze cursus gehad te hebben zal je zien dat je niet lang meer alleen met je vrienden omgaat, maar er ook een vriendinnetje bij hebt."
(Lees meer...)
Antoni
10 jaar geleden
Antoni
10 jaar geleden
Dit staat er in de tekst van de website: "Niet elke man weet hoe hij een vrouw moet versieren of er überhaupt op af te gaan. Niet geschoten is natuurlijk altijd mis, maar door onze verleidcursus, zal je poging meer kans op succes hebben. De cursus dient voor zowel het contact leggen, een one-night stand regelen of eventueel je vrouw voor het leven te vinden." en "Door de aanwezigheid van het model of de modellen zal je sowieso al meer gewend raken in vrouwelijk gezelschap te verkeren." Dus de cursus is ook voor mannen als jij, lijkt mij.
Antoni
10 jaar geleden
Er zullen overigens ook vergelijkbare, maar goedkopere cursussen zijn. Ik gaf maar een voorbeeld.
Antoni
10 jaar geleden
Met de woorden "cursus verleiden", lijkt mij. Er zijn overigens ook allerlei boeken te koop met tips. Daarvoor kan je zoeken op www.bol.com met bijvoorbeeld het woord "verleiden".
grasmaaier
10 jaar geleden
Ik was eens in dezelfde situatie als jij, en heb eens "dating" ingetikt bij google, omdat ik zocht naar datingtips. Ik kwam toen op doubleyourdating.com en heb me daar eerst aangemeld voor de gratis nieuwsbrief. En dat heeft al enorm geholpen. Daarna heb ik heb ik het e-book double your dating en Attraction is not a choice gekocht.. En toen ben ik verder gaan met de videocursussen. Deep Inner Game, On Being A Man, Advanced Dating Techniques, en Approaching Women. En dat heeft mij geen windeieren gelegd. Het is wel allemaal in het engels, maar het is veel beter dan de nederlandse cursussen. (en als je niet veel geld hebt, zou je het ook allemaal voor nop kunnen downloaden via P2P of Torrentsites)
grasmaaier
10 jaar geleden
Johan schiet echt wel op met de cursussen die ik hierboven noemde. Ik was zelf ook heel onzeker en verlegen, en ben daar nu compleet vanaf door de cursus Deep Inner Game.
Antoni
10 jaar geleden
Johan, ik zocht even via Google en vond niet alleen websites met cursussen, maar ook gratis cursusfilmpjes op www.youtube.com. Daarin worden vaak ook al heel eenvoudige tips gegeven voor het voeren van een gesprek met een vrouw, bijvoorbeeld: "Praat in een eerste gesprek over eenvoudige dingen die je gemeenschappelijk hebt, bijvoorbeeld de dingen die je ziet in de ruimte waar je je bevindt." Ik raad je aan ook eens op www.youtube.com te kijken. Er zijn ook heel grappige filmpjes bij, dus baat het niet, dan het schaadt het niet.
grasmaaier
10 jaar geleden
Ha mooi dat je het gevonden hebt :) Maar begin wel bij het begin. Begin met de Advanced Dating Techniques en dan deep Inner Game.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ik zie zo'n cursus als pure geldklopperij, dit zit IN een persoon en dat haal je er niet uit met trucjes. Vrouwen willen puur natuur.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
@Pelle: maar kiezen soms/vaak voor siliconen.
(zowel serieus als grappig)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Johan, zolang jij je zelf waardeloos en minderwaardig vindt zullen een paar versiertrucs je niet helpen.
Als jij gaat werken aan je zelfvertrouwen met de tips die ik je heb gegeven trek je vanzelf meer vrouwen aan en hoef je helemaal niet zoveel moeite te doen om iemand te versieren.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dat was 100 jaar geleden inderdaad zo Johan;-)
Als een zelfbewuste moderne vrouw je leuk vindt zal ze ook zelf initiatief nemen en een gesprek met je beginnen. Dit betekent echter nog niet dat jezelf nooit meer initiatief hoeft te nemen. Je hebt tegenwoordig ook mannen die alleen maar passief afwachten uit angst voor een blauwtje. Die hebben ook niet echt succes. Meestal is het een wisselwerking. De één spreekt de ander aan en de ander neemt dan weer de volgende stap.(telefoonnummers uitwisselen bijvoorbeeld)
Nooit alles dus aan die ander overlaten.. Vergeet niet dat die ander ook wat onzeker is en het leuk vindt dat jij óók initiatief toont. Het moet van beide kanten komen.
1 ding wat het belangerijkste is is jezelf zijn. misschien wat meer dingen buiten je werk ontwikkelen enzovoort. zodat je ook meer te bieden hebt en te vertellen aan een vrouw waardoor je interresant bent. en met je te praten valt. misschien dat je opweg daar naartoe wel een vrouw tegenkomt. als je nog meer gaat ontwikkelen en onderneemt. wat je ook kan doen is via het internet een dame zoeken. zijn genoeg dating achtige site's voor oudere mensen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Antoni
10 jaar geleden
Als je dan lid wordt van een vereniging waar ook vrouwen lid van zijn of meedoet aan een cursus waar ook vrouwen aan deelnemen, dan ontmoet je en spreek je (bijna) vanzelf vrouwen. Je hebt dan ook meteen een interessant gespreksonderwerp, dat jullie beiden boeit: de vereniging(sactiviteit(en)) of de cursus(stof).
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
@caatpeeters: Ook vrouwen kijken naar uiterlijk, wat is dit nu voor een vreemde bewering. Wat denk je waarom Brad Pitt zoveel vrouwelijke aandacht heeft. Niet om zijn geweldige karakter die de meesten helemaal niet kennen.
Hoe vaak heb ik wel niet met vriendinnen een "stuk" besproken Waarom denk je dat er zoveel mannen naar de sportschool gaan....ook om aantrekkelijker te worden voor vrouwen o.a. Voor een serieuze relatie zijn inderdaad meer eigenschappen belangrijk zoals een goed karakter en gedeelde interesses.
Maar ook mannen vinden dit belangrijk. Ze zullen misschien best een one night stand willen met een mooie vrouw, maar geen vaste relatie als er verder geen klik is. Ze willen echt ook wel een goed gesprek kunnen voeren. En als mannen voornamelijk naar uiterlijk zouden kijken dan zouden dus nu alle minder aantrekkelijke vrouwen single moeten zijn, wat natuurlijk niet waar is. Mannen kijken dus ook naar andere eigenschappen dan uiterlijk.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
astrid ik vind het een beetje onzin wat je. dat mannen naar sportschool gaan en vrouwen met makeup bezig zijn enzovoort. heeft vaal allemaal te maken met onzekerheid. het is vrij een complex verhaal over hoe de psyche van de mensen werkt. maar laat ik het zo zeggen. mensen groeien niet op ze leren alleen hoe ze zichzelf moeten presenteren in het openbaar. de meeste mensen die je op straat zijn niet eens zichzelf meer. iedereen wil maar normaal zijn. daarom word uiterlijk zo belangerijk gevonden. omdat onderdeel is van het "normaal" zijn. maar normaal zijn is niet jezelf zijn. je bent of normaal en je geeft om het uiterlijk. of je bent jezelf en je kijkt naar meer. het is jammer dat het hier beetje moeilijk uit te leggen is aangezien het een erg complex verhaal is over het bewustzijn van de mens. anders kon ik het beter uitleggen.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
phoenixx, ik heb het helemaal niet gehad over make-up en ook vrouwen gaan trouwens naar de sportschool.
Sporten hoeft helemaal niet te maken te hebben met onzekerheid maar met goed voor jezelf zorgen, net als gezond eten dat doet. Ook mensen die barsten van zelfvertrouwen doen aan sport, omdat ze gewoon lekker in hun vel willen zitten. In een gezond en strak lichaam voel je je ook beter en wordt je inderdaad ook aantrekkelijker. Niks mis mee. Je kan daarmee ook prima jezelf zijn, beter zelfs omdat je je lekkerder voelt. Ik heb zelf psychologie gestudeerd aan de universiteit en weet dat uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat een goed en gezond uiterlijk wel degelijk een rol speelt bij de partnerkeuze.
Uiteraard spelen karakter en gedeelde interesses ook een heel belangrijke rol. Hoe langer een relatie duurt, hoe belangrijker dat laatste wordt.
Mensen die alléén maar selecteren op uiterlijk hebben meestal geen lange relaties. Niet iedereen is van nature een fotomodel en dat hoeft ook helemaal niet. Wel wordt je aantrekkelijker door goed voor jezelf te zorgen en je niet te laten "gaan". Zorg dus goed voor je innerlijk, maar ook voor je uiterlijk. Je straalt daarmee ook uit dat je jezelf de moeite waard vindt.
.
Nu hoeft natuurlijk niet iedereen per se naar de sportschool, je kan ook op andere manieren je uiterlijk verzorgen. (af en toe een stevige wandeling doet ook al veel) Beweging heeft sowieso ook invloed op je gemoedstoestand, dus niet alleen op je lichaam.
Er zullen maar weinig mensen zijn die vallen op personen die niets om hun uiterlijk geven en er onverzorgd uitzien.
(Zelfs iemand met overgewicht kan er trouwens verzorgd uitzien door mooie make-up of mooie kleding, verzorgd haar etc.)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
@Johan1974: Nee, het gaat dus niet alleen om je uiterlijk, het gaat om meerdere factoren tegelijk. Wel kan het in je voordeel werken als je jezelf goed verzorgd. Koop dus leuke kleren en ga iets doen aan sport. Dat sporten heeft ook nog eens een positief effect op je gemoedstoestand. Je hersenen produceren tijdens het sporten endorfine. Ook wel het gelukshormoon genoemd.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Johan, psychologen weten ook niet alles hoor, daarom doen ze ook zoveel onderzoeken:-)
Over dit onderwerp is echter veel onderzoek gedaan wereldwijd. (andere onderwerpen uiteraard ook, maar daar hebben we het hier nu niet over) Een nieuwe outfit kan je zeker goed doen, ook voor je zelfvertrouwen. Als je er zelf weinig oog voor hebt zou je je kunnen laten adviseren door iemand die er meer verstand van heeft. Dan nog blijft je uitstraling het belangrijkste, maar dat kan je niet zomaar kopen in een winkel. Daar zul je hard aan moeten werken en dat gaat met vallen en opstaan.
Leuke kleding kan zeker een bijdrage leveren.
Beste Johan,

Er zijn zeer zeker cursussen. Ik heb zo één website gevonden waar dit opstaat: www.versiercursus.nl. Verder zou je ook kunnen zoeken naar een relatietherapeut. Ook zijn er boeken om je te helpen, zoals het spel (the game). Natuurlijk bevatten zulke boeken niet hét antwoord, maar ze kunnen je wel meehelpen. Ik voeg een bron toe van bol.com.

Als ik jouw verhaal echter lees, krijg ik het gevoel dat het sterk te maken heeft met zelfvertrouwen en de manier waarop jij tegen jezelf praat. Aan je zelfvertrouwen kun je werken. Het is dan heel belangrijk om andere gedachten te hebben dan: 'het lukt me toch nooit'. Die gedachte, hoe waar jij ook vindt dat ie is, helpt je op geen enkele manier. Je gaat je van zulke gedachten slecht voelen, je kunt gaan geloven in negatieve gedachten en op dat moment worden ze ook waar. Echter, andersom werkt het ook. Stel in de plaats van negatieve gedachten positieve: Je bent nog maar in de dertig en hebt nog een heel leven voor je. Je verdient gewoon een leuke vrouw en dat zij er nog niet is, dat is haar verlies! Ga eropuit, ga online daten en spreek af. Als het dan een keer niet is wat je ervan verwacht of wat zij ervan verwacht, zeg dan tegen jezelf dat dat jammer is, maar dat er heus nog wel iemand voorbij komt. En wees geduldig, als je nu start, heb je niet morgen een vrouw, maar kijk over een jaar, twee jaar, drie jaar weer. Denk vooral positieve dingen en vermijd negatieve gedachten die over jou gaan, want die helpen je niet. Mocht je dit moeilijk vinden, zoek er dan hulp bij, bijvoorbeeld door een psycholoog in te schakelen. Jij bent dat waard namelijk, dus jezelf helpen is het grootste cadeau wat je jezelf kan geven. En dat verdien je ook!

Heel veel succes.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding