ik ben nu 1,5jaar gestopt met roken en 25kg aangekomen, maar voel me heel goed. Is dit normaal?

Heb 15jaar gerookt en zomaar gestopt. Gelukkig geen moeite mee gehad. Ik woog altijd 60kg ongeacht wat ik at. nu weeg ik 85kg enben ik dikker + begin een buikje te krijgen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, helemaal normaal is dit niet, de meeste rokers zijn juist paranoïde bij de gedachte als ze stoppen, dat ze dan ook dik worden. Wel fijn voor jou dat je daar anders over denkt en je er niet ongelukkig door laat worden. Het is wel verstandig om je gewicht in de gaten te gaan houden, omdat te dik zijn, net zo veel risico's met zich meebrengt op gezondheidsschade, als stevig roken. Probeer dus wel op een gezond BMI te komen, of te blijven.

Het gebeurt wel vaak dat mensen aankomen na gestopt te zijn met roken, puur omdat de sigaret wordt vervangen door allerlei snacks en tussendoortjes. Probeer voor de sigaret een gezonde vervanger te zoeken. Zelf heb ik -in het eerste jaar dat ik was gestopt- bij behoefte van een sigaret een pepermuntje genomen. Niet gezond dus, die zoete rommel. Gelukkig is deze behoefte snel minder geworden en hou ik het nu bij fruit of een glas water. Hou bij wat je eet en trek hier je les uit. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100