Plas ik mijn blaas niet goed leeg?

(Niet echt geschikt voor jongere kinderen ;) )
Ik heb (sinds ik een vriendje heb) al 3 keer een blaasontsteking gehad. Na de seks ga ik braaf naar de wc om het te voorkomen, maar dat werkt dus blijkbaar niet. Nu staat vaak dat je je blaas helemaal leeg moet plassen. Als ik naar de wc ga plas ik gewoon tot er niks meer uit komt. Maar als ik dan even wacht, 20 seconden ongeveer, dan kan ik altijd nog wat eruit plassen. Dit kan ik eigenlijk eindeloos herhalen, dus is mijn blaas nooit 100% leeg. Maar misschien is dit ook wel normaal, aangezien ik het zo vaak kan dat het niet lijkt te eindigen. Misschien dat je nieren zo snel urine kunnen aanmaken? Iemand een idee? Of hoe zit dit bij andere meisjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om een blaasontsteking te voorkomen is alleen goed uitplassen niet voldoende dus misschien plas je wel voldoende uit maar kun je, omdat je er zo gevoelig voor bent, ook de volgende maatregelen toepassen: -Reinig je genitale gebied voordat je seks hebt en zorg ervoor dat je partner dat ook doet. -Was ook je handen goed voor de seks ( uiteraard ook je partner) Door de bewegingen tijdens het vrijen komen de schadelijke E.coli-bacteriën dichter bij de plasbuis,dit kan een blaasontsteking veroorzaken. (Ik heb één bron opgegeven maar mijn antwoord komt van verschillende bronnen) Toegevoegd na 1 uur: P.S. Dezelfde maatregelen gelden ook voor na de sex.

Bronnen:
http://www.symptomen-behandeling.nl/1/blaa...

Het is dus de kunst om dat alsnog voor elkaar te krijgen. Een goede toilethouding is dus belangrijk, goed zitten en rustig wat bekken kantelen aan het einde van het plassen kan helpen (of zelfs een keer even gaan staan en weer gaan zitten). De bekkenbodemspieren een keer aanspannen en weer loslaten helpt ook. Mocht dit allemaal niet lukken dan kun je ook met je hand je blaas wat leegdrukken, vlak boven je schaambot.

Bronnen:
http://www.bekkenbodemonline.nl/bekken/wel...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100