Hoe voorkom ik dat ik afgestompt raak?

Even uitleggen; Ik heb al sinds mijn 12de diabetes type 1. Ben sinds mijn 19 lijdend aan een maagstoornis en moet sinds 29 december j.l. drie keer in de week dialyseren. Ben in het nieuwe jaar al drie keer opgenomen geweest ivm met mijn maag en een longontsteking. Ik kom nergens meer dan de super om de hoek en het ziekenhuis. Durf zowat de straat niet op omdat ik sinds de dialyse continu met zeer gevaarlijk lage bloedsuikers te maken heb. En nu ligt mijn zoontje van 2 jaar in het ziekenhuis voor een naar binnen geslagen verkoudheid. Ik merk nu dat ik geestelijk helemaal op ben en langzaam begin af te stompen.
HELP!!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Lieve stuivertje, als geen ander begrijp ik je helemaal, ik ben zelf ernstig ziek palliaitief met een slecht vooruitzicht. Ik ben bedlegerig en afhankelijk van hulpverleners en zuurstof. Ik ben niet afgestompt, en bruis om verder te leven. Ik ben ziek maar ongeneeslijk optimistsich. Jij hebt echt nog zoveel om voor te leven, wat dacht je van het liefhebben van je kind, Bij twee jaar heeft jouw kindje je nog zo nodig. In lief kan je nog zoveel betekenen en ontvangen. In leed staat de tijd stil. Probeer, te kijken in je hart, ook al is jouw lijf nog zo ziek. In transparantie, liefdevolle opstelling is het mogelijk te stralen, ja ook als je ziek bent of je ongelukkig voelt. Ik ben geen psycholoog maar een ervaringsdeskundige, want geloof mij, elke dag van je leven is de moeite waard. Om je op te beuren geef ik jou een gedicht van mij! Als je contact wil geef ik je mijn e-mail via Goeie vraag, alleen als jij dit wil. Ik wens je levenskracht, en een beetje liefde, wees de baas over jou lijden, want ieder mens is de moeite waard ook jij!. Hiermijn gedicht. Buigen voor de wind lachen naar de zon denken hoe de ziekte begon een herfst in vogelvlucht alles blauw geen wolkje aan de lucht mijn pijn en ziek zijn laat ik langzaam los beter wordt ik niet maar geniet door m`n tranen heen vergeet de pijn en voel de liefde van m`n hart er doorheen nog nooit zo intens genoten van het allerkleinste op de dag van vandaag buigen voor de wind en lachen naar de zon voelen hoe de liefde van ieder begon alles blauw regen en zon de regenbogen belofte van liefde, gelukkig en geen zwart voor de ogen elke dag opnieuw beginnen zonder strijdt de liefde minnen krachtig positief, zo kijk ik naar de lucht Mijn bed als bad in vele kleuren zo maak ik mijn dag ik in mijn, morgen weer zo`n dag

Zoek hulp, ga naar arts/huisarts en zeg dat je het niet meer trekt. Daar zijn professionals voor, en niet voor niets!.

Ik begrijp helemaal dat je het niet gemakkelijk hebt! wat je allemaal moet doorstaan.. vele mensen zouden het eerder opgegeven hebben.. Als er zoveel problemen bij elkaar komen kan je op den duur niet meer relativeren en daar zit jij momenteel.. Toch zou ik proberen je sterk te houden voor je zoontje.. een kind is enorm gevoelig voor emoties van anderen.. hij zal al snel aanvoelen wat jij voelt.. als je hier niet meer zelf mee kan omgaan, zou ik langs de huisarts gaan en deze kan je dan weer doorsturen naar een psycholoog of misschien een praatgroep.. verschillende mensen samen geven veel verschillende perspectieven.. Dit kan je enorm veel steun bieden.. alvast veel sterkte!

In dit soort situaties meteen naar de huisarts voordat je zelf helemaal doordraait. Die kan je doorwijzen naar maatschappelijk werk.

Je zit in een cirkel situatie. Dat je dit zolang hebt volgehouden is mij een raadsel. Zorg dat je een goede maatschappelijke werkster krijgt die jouw een pos kan gaan helpen om al je zorgen en verdriet te gaan verwerken Hoop dat je de goede weg kan vinden. Sterkte

Zorg dat je jezelf niet verliest in een spiraal van alleen maar ellende maar probeer het leven weer op te zoeken. Zoek iets in je buurt om te doen en om van te genieten. mijn vader is ook een zware diabeet en heeft ook vaak last van lage bloedsuikers maar is dat niet te verhelpen op zo`n moment door veel suiker naar binnen te helpen dan? Mijn pa heeft altijd marsen op zak als ie de deur uit gaat. Sowieso kan je via internet of misschien je huisarts in contact komen met mensen die je probleem delen. Met zulke mensen praten zal je misschien helpen in te zien dat er nog genoeg te halen valt in het leven, in elke omstandigheid. En je maakt meteen nieuwe vrienden. Probeer sowieso te genieten van dingen, omdat stress en depressie een nog slechtere invloed kunnen hebben op je gezondheid. Succes! P.S. mijn vader doet veel op Hyves en heeft zo lotgenoten gevonden en een manier om sociaal contact te houden, ondanks het feit dat je wat meer aan huis gekluisterd bent.

Oh oh oh! Wat ik je adviseer is om het boek van Dr. Atkins te gaan lezen en dat dieet te gaan volgen. Ik raad je eerst aan om dit te lezen: http://www.koolhydraatarm.eu/index.php?paginaid=11 dat maakt al het een en ander helder. Als je logisch na gaat denken is het ook helemaal niet logisch dat mensen koolhydraten eten. Aardappelen bijvoorbeeld, is men pas in/na de WO II gaan eten omdat dat goedkoop was, eigenlijk is het gewoon voedsel voor varkens. Ik heb hier veel te weinig typruimte, maar als je je echt beter wil voelen, dan raad ik je écht aan om sowieso het boek van Atkins te gaan lezen. Succes! Toegevoegd na 1 minuut: PS: aardappelen heb ik even als voorbeeld, aardappelen zijn namelijk erg koolhydraatrijk. Ik heb natuurlijk geen zicht in je eetpatroon maar ik kan het hele atkinsprincipe niet in een paar regels uitleggen als er een heel boek over is ;)

Koop een schetsblok/aquarelblok en verf of kleurpotloden. Ga aan de slag met kleur. Het maakt niet uit of het mooi wordt, je hoeft niets te maken, speel gewoon met kleur. Al zijn het maar een paar lijnen of vlekken. Kun je niets met lege vellen ga dan patronen inkleuren, mandala's of iets anders dat je past. Als je met kleur gaat werken kom er vanzelf meer kleur in je leven. En het is iets dat je nog lang kunt doen, ook al lukt het lichamelijk niet zo allemaal. Onthoudt vooral dat het niet mooi hoeft te worden, laat het gebeuren, laat het eruit. succes en sterkte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100