Insectensteek of beet op keel, wat te doen?

Ik reed gister op mijn scooter toen plots een insect op volle snelheid 50km/h tegen mijn keel vloog. Het kreng beet of stak mij 2x. Nu wordt ik zweetend wakker (kan ook van de hitte zijn) en doet het gebied om de plaats van impact pijn.

Komt die pijn door de klap tegen mijn keel of door de beet etc? Ik heb verder geen zwelling o.i.d. Wat kan ik doen om de jeukende irritante pijn tegen te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zo'n botsing met een fors insect geeft bij 50km/u inderdaad een flinke impact; dit kan zeker wel je pijn verklaren. Aan de andere kant zeg je, dat hij je tweemaal gestoken heeft. Uiteraard kan ook dit pijn geven. Op het laatst heb je het over jeukende pijn, dit past meer bij de steek dan bij de impact. Dat je geen zwelling oid ziet spreekt dat weer wat tegen, maar in losmazig weefsel als he keel hoeft dat ook weer niet. Ik denk eigenlijk, dat het allebei een rol zal spelen. Ook het warme weer zal een rol spelen. Bij die warmte staan bloedvaten in je huid wijd open. Daardoor kan het gif van de steek zich makkelijker over een groter gebied verspreiden. Voor de behandeling maakt het allemaal niet veel uit. Er is namelijk niet veel dat he kunt doen. Er zijn middeltjes tegen insectenbeten tekoop bij de drogist. Die moet je eigenlijk direct na de steek gebruiken, je bent nu te laat om enig effect daarvan te verwachten. Pijnstillers hebben weinig tot geen effect op dit soort pijn. Dan blijft regelmatig koelen over. Dit is een van de weinige dingen die je tegen jeuk kunt doen en het werkt ook pijnstillend. Doe wat ijs in een doek en druk dat tegen de plek, minstens 20 minuten, minimaal 4x daags, maar zo vaak als je wilt. Nooit het ijs direct op je huid houden. Tussendoor kan je losmaakt gebruiken, of desnoods tandpasta. Helaas is jeuk vaak lastig weg te krijgen. Wat je ook doet, met een paar dagen zal het vanzelf weer wegtrekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100