Hoe kan ik gecontroleerd gewicht aankomen? ( ja echt aankomen...)

Door omstandigheden ben ik recentelijk (te) veel gewicht verloren. Om te voorkomen dat ik me rond eet en vooral rond de middelzone aanzet, wil ik gecontroleerd aankomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ten eerste moet je dan zo gevarieerd mogelijk normaal eten. Gewoon de normale maaltijden aanhouden, en geen enkele overslaan, inclusief ontbijt. Dan, zou je kunnen kijken of je de hoeveelheid lichaamsbeweging/inspanningen kun verminderen. In elk geval tijdelijk. Ook kun je zo rijk mogelijke voedingssoorten eten. Stamppot bijvoorbeeld. Als je het niet meer uit eten kan halen en het moet nog beter, is er nog bijvoorbeeld aanvullende middelen zoals Fantomalt (koolhydratenpoeder op melk gelijkend) en Protifar (eiwitpoeder, op melk gelijkend). Dit poeder kun je door een glas melk doen, maar ook door warme of koude maaltijden. Als dat niet genoeg is, kun je Nutridrink krijgen (op recept) of zelf kopen ( niet zo heel goedkoop). Dit is vloeibare voeding, waardoor je vrij makkelijk iets extra's kunt binnenkrijgen. Meestal wordt dit voorgeschreven bij ondervoeding. Het is qua smaak wel te doen, maar je blijft het wat opboeren. Een combinatie van dit alles moet echt helpen :-) Succes!

Bronnen:
Crohn Patient

Pasta's werken goed, en kijk naar Italianen die zijn over het algemeen niet dik te noemen.

Wanneer je te snel te veel gewicht bent verloren dan betekent het vaak ook dat je veel spiermassa bent kwijtgeraakt. Om niet vet aan te maken, maar je spieren weer op te bouwen is het verstandig om veel eiwitten te eten. Mager vlees, vis, peulvruchten, eieren, noten, avocado's enz. Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandig om volkorenproducten en groente en fruit te blijven eten.

Naar huisarts of dietist gaan. Die kunnen precies vertellen wat nodig is ebn hoe je dat bereikt. Via een site als deze kan dat niet.

Veelzijdig en gezond eten. Sporten om spieren te kweken Je heb ook van die speciale aankom shakes voor mensen die ondergewicht hebben. (dus niet die shakes die ze gebruiken voor spierenmassa's) Je kan naar de vitamine store of natuur winkel dit soort producten kopen. Helaas gaat het vaak alleen maar over afvallen en is aankomen een beetje onderbelicht in de maatschappij. De diëtist kan je het beste helpen.

Je noemt niet de reden van het afvallen, begrijpelijk, want dat is prive' Dat maakt het antwoorden echter wat ingewikkelder. Ben je verzwakt door ziekte, dan is goed en gevarieerd eten met wat grotere porties en evt vitaminepreparaten. (niet meer dan de aangegeven dosering ) het beste. Is er sprake van anorexia, dan kan er een stuk demineralisatie ontstaan zijn en ontkom je niet aan dieetpreparaten, die gemakkelijk te verteren, energie- en mineraalrijk zijn , zonder een zware belasting van de nieren te geven. Ik raad je wel aan je bloedbeeld in de gaten te laten houden (huisarts/specialist) en eerst rustig op krachten te komen voordat je intensief gaat sporten of anderszins veel van je lichaam gaat vergen (wintersport even niet dus). Ook zou ik als er psychisch lijden achter zit deze problematiek aandacht geven (psychotherapeut). De andere antwoorden geven ook JUIST advies. Schuw echter de medische en psychologische zorg niet. Veel sterkte en eet smakelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100