Hoe kan ik gecontroleerd gewicht aankomen? ( ja echt aankomen...)

Door omstandigheden ben ik recentelijk (te) veel gewicht verloren. Om te voorkomen dat ik me rond eet en vooral rond de middelzone aanzet, wil ik gecontroleerd aankomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer je te snel te veel gewicht bent verloren dan betekent het vaak ook dat je veel spiermassa bent kwijtgeraakt. Om niet vet aan te maken, maar je spieren weer op te bouwen is het verstandig om veel eiwitten te eten. Mager vlees, vis, peulvruchten, eieren, noten, avocado's enz. Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandig om volkorenproducten en groente en fruit te blijven eten.

Je noemt niet de reden van het afvallen, begrijpelijk, want dat is prive' Dat maakt het antwoorden echter wat ingewikkelder. Ben je verzwakt door ziekte, dan is goed en gevarieerd eten met wat grotere porties en evt vitaminepreparaten. (niet meer dan de aangegeven dosering ) het beste. Is er sprake van anorexia, dan kan er een stuk demineralisatie ontstaan zijn en ontkom je niet aan dieetpreparaten, die gemakkelijk te verteren, energie- en mineraalrijk zijn , zonder een zware belasting van de nieren te geven. Ik raad je wel aan je bloedbeeld in de gaten te laten houden (huisarts/specialist) en eerst rustig op krachten te komen voordat je intensief gaat sporten of anderszins veel van je lichaam gaat vergen (wintersport even niet dus). Ook zou ik als er psychisch lijden achter zit deze problematiek aandacht geven (psychotherapeut). De andere antwoorden geven ook JUIST advies. Schuw echter de medische en psychologische zorg niet. Veel sterkte en eet smakelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100