waar kan je naartoe als je serieuze zelfmoordneigingen hebt en je minderjarig bent?

schoolmaatschappelijk werk is geen optiie..

Weet jij het antwoord?

/2500

In eerste instantie je huisarts,hij/zij verwijst je door naar de juiste hulpverlening voor minderjarigen,maar ik denk dat dit niet zonder toestemming van je ouders zal gebeuren.

Poet Poet Dat is een goede vraag. Er zijn gelukkig vele helpers die hier heel goed in zijn maar als jongere heb je daar soms nog geen weet van. Er zijn ook vele mensen die er prima bij geholpen zijn en zich nu goed voelen hetgeen ze zich voordien niet eens konden voorstellen. Helpers, dan heb ik het over psychologen, psychiaters, orthopedagogen en verder diverse groepen van jongeren die dat hebben en met elkaar daarover praten. Als het voortkomt uit een bepaald soort problemen, bijvoorbeeld depressie of manische depressie (bipolariteit) dan zijn er speciaal daarvoor organisaties waar mensen zijn die er erg veel van weten en het vaak zelf hebben (of: gehad) en die erg goede dingen kunnen zeggen waar je wat aan hebt. Ook zijn er dan medicijnen. er zijn mensen die het ook hadden maar nu gewoon een vaste pil nemen en er vanaf zijn. Wat ook kan is gewoon maatschappelijk werk. Dat zit altijd in de buurt. Dar zijn vaak mensen die erg goed en serieus kunnen helpen. Je kunt daar volgens mij altijd een afspraak maken (zoek even op internet naar een adres in de buurt). De andere genoemde hulp daarvoor zou ik beginnen bij de huisarts. Gewoon heel eerlijk vertellen hoe het zit.

De eerste deskundige, zoals al gezegd, is de huisarts: hij/zij kan je verder helpen met specifieke hulp zoeken voor jou en jouw problemen. Vaak is dat toch een hele grote stap om te zetten, zeker als je minderjarig bent. Misschien is het een idee om zo snel mogelijk te praten met een volwassene die je vertrouwt en die dicht bij je staat. Blijf hier niet alleen mee rondlopen. Je kunt ook kijken op onderstaande site: specifiek opgericht voor mensen met zelfmoordneigingen. http://www.113online.nl Hun telefoonnummer: 0900 - 113 0 113

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100