Waarom is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren?

Wat zijn de redenen dat je dit moet doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat stilstand achteruitgang is in deze maatschappij.

Omdat het goed is voor je zelfvertrouwen. Je blijft bij, je loopt niet "achter" op het gebied van kennis. Het houdt je bij de les! leuke vraag!+

je moet niks maar je doet het om beter aan te sluiten bij een veranderende maatschapij

Ik denk niet dat het iets van moeten is, maar dat het voor jezelf belangrijk is; iets waar jezelf wel of geen waarde aan hecht en wat volgens de pyramide van Maslow ook word gezien als levensbehoefte.

De wereld om je heen veranderd. Stel dat je nooit was bij gebleven met veranderingen (en je bent zo'n 40 jaar oud) dan had je deze vraag hier nooit kunnen stellen omdat je niet weet hoe internet en computers werken. Oftewel, je kunt je dan niet meer redden in onze maatschappij en daarmee beperk je jezelf heel erg. Het reserveren van een bioscoopkaartje bijvoorbeeld is lastig. Maar ook een pinautomaat is nog niet zo oud en er zijn mensen die deze niet kunnen bedienen. Daarnaast zijn er ook in bedrijfsleven een heleboel redenen om bij te blijven. Er worden namelijk snellere, makkelijker, stabielere en betere processen bedacht om jouw werk uit te voeren. Als jij die nieuwe manier niet begrijpt (omdat je je niet ontwikkelt) zul je op een gegeven moment je baan kwijt raken. En een nieuwe baan vinden als je zo ver achterloopt bij alles wat er in de wereld is gebeurd is erg lastig.

Het is helemaal niet belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden aan te leren, het is gewoon leuk om te doen. Goed tegen de verveling en als iedereen het zou doen was er vast minder zinloos geweld.

Omdat rust roest en dat wil je toch niet?

Omdat alles wat je niet gebruikt gaat roesten...

Alles wordt dan leuker in je leven, een leukere baan, een leukere partner, je bent gezonder, je hebt een leuker huis en je geniet meer van je leven naarmate je meer ontwikkeld bent.

Ik denk dat dat om meerdere redenen belangrijk is. Als je je blijft ontwikkelen dan blijf je je ook nuttig voelen. Ook is het belangrijk voor de samenlevening, meer kennis, meer mogelijkheden.

Om steeds een treetje hoger te komen op de maatschappelijke ladder. Wil je dat niet, dan doe je het toch niet, zolang je maar gelukkig bent. Niets moet, alles mag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100