Stopt de zaadproductie na een sterilisatie?

Ik vraag me af of de zaadcellen weer opgenomen worden en er weer nieuwe aangemaakt worden en het zo blijft rouleren/verversen, of valt het helemaal stil? En als de man opgewonden raakt worden de zaadcellen dan ook 'alert'? Met andere woorden, mijn nieuwe vriend is al 16 jaar gesteriliseerd en ik ben me daarover aan het inlezen, aangezien ik nog kinderen wil..:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het sperma van de man bestaat uit zaadvloeistof en spermacellen. Zaadvloeistof wordt gemaakt in de prostaat. Wanneer een man klaarkomt worden er vanuit de zaadballen via de zaadleiders spermacellen aan deze vloeistof toegevoegd. Bij een vasectomie worden de zaadleiders onderbroken, zodat de spermacellen niet meer in de prostaat kunnen komen. De zaadlozing lijkt na de ingreep volkomen normaal, er zitten alleen geen zaadcellen meer in het sperma. Met het blote oog is dit verschil niet waarneembaar. Bij een vasectomie worden de zaadleiders onderbroken, zodat de spermacellen niet meer in de prostaat kunnen komen. sterilisatie De zaadlozing lijkt na de ingreep volkomen normaal, er zitten alleen geen zaadcellen meer in het sperma. Met het blote oog is dit verschil niet waarneembaar. Vasectomie moet beschouwd worden als een definitieve vorm van anticonceptie. U moet dus alleen kiezen voor een vasectomie als u er zeker van bent dat u geen kinderen meer wilt. Een vasectomie is een zeer veilige vorm van anticonceptie in vergelijking met het gebruik van condooms, het gebruik van orale anticonceptiva (de pil) of het spiraaltje. In een enkel geval valt dit nog te herstellen. Er kunnen dus nog wel zaadcellen aangemaakt worden, maar niet meer in het sperma terecht komen.

Nee, de zaadcelproductie stopt niet na sterilisatie, de zaadcellen worden weer opgenomen door het lichaam. Vervolgens worden er dus weer nieuwe aangemaakt. Zaadcellen worden niet 'alert' als een man opgewonden raakt. Als je nog kinderen wil: Wat nu als ik spijt krijg van mijn sterilisatie? Ongeveer één op de twintig mannen wil uiteindelijk zijn sterilisatie ongedaan maken. Vaak niet omdat ze spijt hebben van de sterilisatie, maar om onverwachte veranderingen in de leefomstandigheden zoals een nieuwe partner waarbij er sprake is van een (nieuwe) kinderwens. In dat geval, of wanneer u spijt hebt van uw sterilisatie, kan een hersteloperatie worden uitgevoerd. Wat gebeurt er bij een hersteloperatie? Bij een hersteloperatie worden de zaadleiders weer met elkaar verbonden. Wat is de succeskans van een hersteloperatie na sterilisatie? De succeskans ligt rond de vijftig procent. Ongeveer de helft van de mannen die een hersteloperatie heeft ondergaan, wordt weer vruchtbaar. Dat komt doordat het lichaam na sterilisatie antistoffen aanmaakt om zaadcellen weer in het lichaam op te nemen.

Bronnen:
http://www.rijnland.nl/nl/p4f044fd090e85/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100