Ben je 6 uur in en rond de sauna, dan ben je in totaal een paar uur in de hete ruimte. Kan zo lang schadelijk zijn voor de gezondheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze vraag heb je gisteren ook al gesteld, maar dan in iets ander vorm. Daar heb ik toen uitgebreid op geantwoord en dat antwoord geldt hier nog steeds: Als je 6 uur lang in de sauna bent dan doe je 3 - 4 saunagangen. De eerste saunagang is 7 stappen en die moet je op je gemak doen. Daarna 6 stappen: - voetenbad - afdrogen: met een droge huid de sauna in - saunacabine - koude buitenlucht - koud dompelbad of sproeier of slang - warm voetenbad. http://www.mediorweb.nl/nieuws/sauna_wellness/saunagang_in_7_stappen_een_saunagang_doorlopen In de saunacabine zelf blijf je dus gemiddeld 6 - 15 minuten. Daar hangt niet voor niets voor ieder persoonlijk een zandloper. Verder is het belangrijk om na iedere saunagang een rustperiode te nemen. Dat relaxen hoort gewoon bij een dagje sauna! Neem minimaal 30 minuten rust tussen de saunagangen en drink veel water (na een saunaronde). Tijdens een saunagang kan uw lichaam wel 0,5 tot 1,5 liter vocht incl. alle afvalstoffen kwijtraken. Een dagje sauna is dus ideaal om uw lichaam eens lekker door te spoelen. Een complete saunagang duurt anderhalf tot twee uur. Inclusief rusten en wat drinken. Dus nee, als je het goed doet is het niet slecht voor je gezondheid. Als je daadwerkelijk een paar uur achter elkaar in de saunacabine zou verblijven... dan zou dat wel slecht zijn voor je gezondheid.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sauna
http://www.mediorweb.nl/nieuws/sauna_welln...

in die uren zit je gemiddeld 3x daadwerkelijk ongeveer 15 minuten in de saunaruimte.de rest van de tijd zit/lig je ergens ander te relaxen of je gaat zwemmen. dat is niet schadelijk.nee dat is voor de meeste mensen gezond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100