Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe verminder je rusteloosheid? En waar komt het meestal vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jouw rusteloosheid is iets wat je zelf maakt. Het kpmt niet vam buiten. Natuurlijk zie of hoor je iets gebeuren en jij besluit om er rusteloos op te reageren. Als je dit accepteerd dan is er hoop op verandering. Iemand schreef al om eens echt onderzoek te doen naar de oorzaak. Goed idee en daarna kun je er anders op leren reageren als jij dat wil, mogelijk met wat hulp van buiten als je dat jezelf waard vindt. Veel wijsheid gewenst.

Het komt Uit stress en dat moet je proberen te voorkomen neem even de rust en maak je hoofd leeg denk niet meer na ontspan verwen je even dan is het zo weg

Dagje sauna werkt ontspannend.

Rusteloosheid verminderen – Tip 1: Oorzaak achterhalen Als je niet lekker in je vel zit en rusteloos bent, ga je je vanzelfsprekend ergeren. Hierdoor word je nog onrustiger en gestresster. Veel mensen beginnen met mediteren of yoga om rustiger te worden… Zulke methodes onderdrukken je onrust, maar pakken de oorzaak van rusteloosheid niet aan. Het is daarom beter om eerst de bron / oorzaak van je onrust te vinden. Onrust verhelpen – Tip 2: Keuzes maken & prioriteiten stellen Je lichaam en geest kunnen slechts een beperkt aantal indrukken en prikkels verwerken. Als je je persoonlijke limiet overschrijdt, ontstaat er onrust en stress, en op den duur soms zelfs overspannenheid of een burn-out. Je moet daarom keuzes maken. Pak een schrift en schrijf op waar je je momenteel allemaal mee bezighoudt. Welke zaken nemen je tijd in beslag? Waar gaat je energie naartoe? Streep (relatief) onbelangrijke dingen direct weg en verwerk de rest in een overzichtelijke prioriteitenlijst. Wat niet direct hoeft te gebeuren, plan je desnoods in voor volgend jaar! Rusteloosheid tegengaan – Tip 3: Grenzen stellen Niet alles kan worden gepland; sommige dingen gebeuren gewoon. Stel daarom duidelijke grenzen. Als iemand met je wil afspreken, durf dan ‘nee’ te zeggen. En als iets zich spontaan voordoet, schat dan in of jij de aangewezen persoon bent om je ermee te bemoeien. Wellicht kun je er gewoon met een boog omheen lopen. Houd je leven simpel, overzichtelijk en controleerbaar en je innerlijke rust zal wederkeren!

Bronnen:
http://www.gezondenzo.net/rusteloosheid-ve...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100