Hoe kan het dat mijn haar van steil naar golvend/krullend is gegaan op latere leeftijd?

Ik ben van Chinese afkomst, en voor zover ik weet zijn beide kanten van mijn ouders volledig volbloed. Nu is het zo dat ik altijd wel een beetje pluizig en droog haar heb gehad, waardoor mijn haar als kind zijnde ook nooit volledig mooi steil viel. Rond mijn 14e begon mijn haar steeds minder steil te worden tot op het punt dat het nu erg golvend is als ik het natuurlijk laat drogen. Sommige mensen in mijn kennissenkring beschuldigen mij er zelfs (stilletjes) van dat ik sinds mijn puberteit permanentjes heb laten zetten, nu het relatief weinig voorkomt. Nu vroeg ik mij af iemand wist hoe dit precies mogelijk is? Beide ouders en ook mijn broertjes hebben niet het typische steile Chinees haar, maar lang niet zo golvend/krullend als de mijne.
Als dit iets is dat in de puberteit is veranderd, kan het dan ook zijn dat mijn haar naarmate ik ouder word ook weer langzamerhand steil wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je haar vernieuwd zich iedere 5 a 7 jaar, daar kan ook een structuurwisseling bijkomen, van stijl naar krul bijvoorbeeld, maar ook andersom. Dit komt omdat bijvoorbeeld onder invloed van hormonen, de opbouw van je haar anders wordt, waardoor het nu gaat krullen. Dit gebeurd vooral na hormonale veranderingen. Toegevoegd na 21 minuten: Je haar kan dus vaker in je leven veranderen van structuur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100